Af - 31/08-15 11:49

Dagens bedste nyhed til unge: Det betyder ny ferielov for digDagens bedste nyhed til unge: Det betyder ny ferielov for dig

En ny ferielov skal sikre, at nye på arbejdsmarkedet kan få fire ugers ferie med løn.

Bildstrecke im Grossformat »
Du får sundere og friskere mad. Og det kan opkvikke dig, samt have en positiv effekt mod jet-lag. Rejseselskaber og prissammenligningstjenester kan holde øje med din ageren på internettet og give dig ændrede (dyrere) flybilletter - medmindre du bruger privat browsing eller 'Inkognito', som det hedder i Chrome. Wafande har forstået det. En hættetrøje er altid god at have med, da den er multifunktionel. Den kan holde dig varm, men folder du den sammen kan den også agere en glimrende hovedpude. Vil du være HELT sikker på ikke at miste dine penge og kreditkort? Så medbring en snydepung med lidt småpenge og gamle kort i, mens du gemmer dine rigtige penge i en lomme eller et andet sted. Tyvene går målrettet efter den falske pung, mens du trygt kan købe en masse is. Andel sal er bedst. På første sal er du mere udsat for indbrudstyve, mens du på højere etager har længere ud i tilfælde af for eksempel brand. Fryseposer med lynlås er ideelle, hvis du regner med at være meget på stranden med din telefon. Smid dit dyrtindkøbte legetøj i sådan én her, og du vil undgå, at sand og vand ødelægger den. Smid et mærkat på din bagage, der siger 'Fragile'. Det kan påvirke de ansatte til at behandle din bagage lidt mere blidt. Tirsdag eller onsdag er i følge en undersøgelse de billigste dage at rejse af sted på. Vil du være sikker på at have plads til det hele? Så begiv dig ud på internettet, hvor der findes mange guides til, hvordan du optimalt pakker din kuffert. ... Ved at veje din kuffert hjemmefra. "Men jeg har ikke en vægt til min kuffert?" tænker du så. Men det er meget simpelt - vej dig selv på din badevægt, og vej derefter dig selv med kufferten i hånden. Differencen er jo så kuffertens vægt. Så undgå du ubehagelige overraskelser i lufthavnen ved check-in. Hvis du har mange halskæder eller ledninger med, så put dem i sugerør. På denne måde undgår du, at de bliver viklet og filtret sammen.

I galleriet herover kan du læse 11 gode tricks til din næste sommerferie
------------------------------------------------------------------------------------

Det skal være slut med, at nye på arbejdsmarkedet – typisk unge – ikke får løn under deres ferie i op til 16 måneder fra de har fået deres første job.

Det er hensigten med et udvalg, som regeringen har nedsat.

Men hvad kommer ændringerne til at betyde for almindelige lønmodtagere, som enten er på vej ind på arbejdsmarkedet eller allerede er i job?

Metroxpress har bedt professor og samfundsforsker Bent Greve om at forklare, hvad loven sandsynligvis vil betyde for dig.

Jeg er endnu ikke i mit første fuldtidsjob – Hvad er der i det for mig?

- Forskellen er, at der i dag ofte går langt over et år, før man har ret til betalt ferie med løn, fordi man først skal have optjent ferie, fra man bliver ansat.

Nu skal nye på arbejdsmarkedet også have ret til ferie med løn
Nu skal nye på arbejdsmarkedet også have ret til ferie med løn

- Det betyder, at hvis man starter man et job om sommeren og har fem måneders arbejde året ud, så har man i dag ikke mange feriedage med løn det kommende år, da man optjener 2,08 feriedage om måneden.

Som loven er i dag, har en ny på arbejdsmarkedet ret til 10 dages ferie med løn i 2016 til afholdelse fra maj, hvis arbejdet begynder 1. august i år. Holdes der mere ferie end de ti dage,bliver lønmodtageren trukket i løn.

Med ændringen vil nye lønmodtagere få fire ugers betalt ferie i stedet.

Og så er der endda tale om penge, man ikke skal gøre noget for at få.

- Over et livsforløb vil der være mange, der får et par ugers ekstra betalt ferie på den måde.


Jeg er allerede lønmodtager – hvad så med mig?

Arbejdstagere, som allerede er på arbejdsmarkedet, behøver ikke fordybe sig videre i den kommende ferielov, da der ifølge Bent Greve vil være tale om nærmeste umærkelige ændringer for disse.

Regeringen vil indføre betalt ferie til jobdebutanter
Regeringen vil indføre betalt ferie til jobdebutanter

- De, der allerede er på arbejdsmarkedet, vil typisk ikke opdage ændringerne, for der vil forsat både være ferie og feriedagpenge. Det er muligt, at vi kommer til at betale for det ved at give afkald på en marginal lønstigning for at finansiere, at alle kan få ferie med løn fra start.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx