Af Ritzau - 24/08-16 15:48

Region Midt nikker ja til oplæg om Novo-støttet diabetescenterRegion Midt nikker ja til oplæg om Novo-støttet diabetescenter

Flertal i Region Midt siger ja til at gå videre med plan om etablering af diabetescenter støttet af Novo-fond.

storybild

Et flertal i regionsrådet i Region Midt er klar til at gå videre med planen om et diabetescenter i Aarhus støttet af Novo Nordisk Fonden. (Billede: Free/Www.colourbox.com)

Et flertal i regionsrådet i Region Midtjylland har onsdag eftermiddag nikket ja til at arbejde videre med planen om et nyt diabetescenter i Aarhus sponseret af Novo Nordisk Fonden.

SF stillede forslag om at udskyde behandlingen af forslaget, da partiet mener, at der er brug for at overveje forslaget nærmere.

Men et bredt flertal i regionsrådet gav grønt lys til det videre samarbejde med fonden.

- Det er et rigtig godt visionsoplæg. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil bidrage til en bedre behandling af diabetespatienter, lød det fra socialdemokraten Anders Kühnau.

- Nogle gange skal vi udfordre os selv og gøre tingene lidt anderledes end i dag, sagde han.

Også Venstres Anne V. Kristensen kunne stemme for visionsoplægget for det nye diabetescenter.

Partiet har været bekymret for, at diabetescentret i Aarhus vil centralisere behandlingen og udvande den diabetesforhandling, der foregår på de øvrige sygehuse. Men den bekymring er gjort til skamme, sagde hun.

- Det er cirka seks procent af patienterne, der skal til behandling på centret i Aarhus. Vi vurderer, at de øvrige 94 procent godt kan holde de andre afdelinger og rekrutteringen til dem kørende, sagde Anne V. Kristensen på mødet.

SF stillede forslag om en tænkepause, men forslaget blev ikke vedtaget. Partiet mener, at modellen for et samarbejde med Novo Nordisk Fonden ikke er tilstrækkeligt belyst.

Blandt andet peger partiet på, at fonden har betinget sig en plads i bestyrelsen for det nye center. Det kan risikere at udhule det politiske ansvar for regionens institutioner, lyder det fra partiet.

Med grønt lys til visionsoplægget skal der nu udarbejdes en drejebog for det konkrete samarbejde med Novo Nordisk Fonden.

Dernæst skal der tages fornyet politisk stilling til projektet til foråret.

Novo Nordisk Fonden ønsker at samarbejde med alle fem regioner om diabetesbehandlingen.

I foråret bevilgede fonden knap tre milliarder kroner til Region Hovedstaden til etablering og drift af Steno Diabetes Center Copenhagen.

Mandag gav politikerne i Region Syddanmark grønt lys at gå videre med samarbejdet med Novo Nordisk Fonden om etablering af et diabetescenter i Odense.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand skudt i København
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Var stoffri i fem år: Kendt dansk...
bt.dk
Bøde til far: Søn fundet i kuffert
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx