Af Ritzau - 30/08-16 17:26

Regeringen: Politi skal døgnovervåge udrejsecenterRegeringen: Politi skal døgnovervåge udrejsecenter

Regeringen foreslår i sin 2025-plan en række tiltag, der skal skabe mere ro og orden omkring asylcentrene.

storybild

Udrejsecentret Kærshovedgård skal fremover overvåges i døgndrift af politiet, foreslår regeringen i sit udlændingeudspil. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Der er for meget uro om asylcentrene i Danmark, og derfor skal politiets indsats intensiveres.

Det fortæller udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tirsdag på et pressemøde.

- Myndighederne skal have bedre mulighed for at håndtere dem, der kommer hertil. Den seneste tid har desværre vist, at der er behov for at sætte ind over for uro og kriminalitet.

- Det gør mig så uendelig harm, hver gang jeg hører om en asylansøger, der er kommet til Danmark og skaber uro, siger ministeren.

Hun vil blandt andet have politiet til i højere grad tage stilling til, om der er behov for øget patruljering ved asylcentrene.

Desuden skal politiet overvåge udrejsecentret Kærshovedgård i Midtjylland døgnet rundt, foreslår regeringen. Centret åbnede i marts. Det skal fremover blandt andet huse udlændinge på tålt ophold.

Regeringen forslår desuden at oprette mindre børneasylcentre igen.

- Også blandt de unge asylansøgere er der brug for en ekstra indsats. Det kan vi gøre ved klare og konsekvente husordener samt flere beføjelser til personalet i forhold til magtanvendelse og til at undersøge de unges værelser, siger Inger Støjberg.

Man skal blandt andet kunne trække de mindreårige asylansøgeres lommepenge, hvis de ikke overholder husordenen. Og personalet skal kunne undersøge de unge ansøgeres værelser for stoffer.

I meget alvorlige tilfælde, hvor den mindreårige uledsagede asylansøger er til fare for sig selv og andre, skal det være muligt at anbringe den unge på en institution, hvor der kan tages hånd om pågældende og ske tilbageholdelse. Det fremgår af udspillet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx