Af - 17/03-14 10:59

Afsløring i dag: Har vi hørt ekkoet fra Big Bang?Afsløring i dag: Har vi hørt ekkoet fra Big Bang?

I eftermiddag vil amerikanske forskere muligvis bekræfte, at de har fundet såkaldte gravitationsbølger helt tilbage fra universets begyndelse.

storybild

(Billede: Polfoto)

Astrofysikere verden over vil i eftermiddag kigge en ekstra gang efter nyheder på deres computerskærme.

Ifølge Videnskab.dk svirrer nemlig rygter om, at forskere fra Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics muligvis vil bekræfte, at de har fundet såkaldte gravitationsbølger helt tilbage fra universets begyndelse for knap 14 milliarder år siden.

Læs artiklen hos Videnskab.dk HER

Gravitationsbølger er den sidste ubekræftede forudsigelse i Albert Einsteins generelle relativitetsteori. De er kort fortalt små krusninger af energi, der brager gennem rummet, lidt ligesom bølger over havet. De kan ses som en slags ekko fra Big Bang.

»Hvis de fortæller, at de har fundet gravitationsbølger fra universets oprindelse, så kræver det virkelig overbevisning at få mig til at tro på det. Men hvis de har gjort en solid opdagelse… Du godeste, wow! Så tager jeg fri hele næste uge,« siger Hiranya Peiris, der forsker i fysik og astronomi ved University College London.

Læs også hos Videnskab.dk: Videnskabsfolk: Der er liv i rummet

Opdagelsen af gravitationsbølger vil ifølge flere eksperter kunne fortælle en masse nyt om, blandt andet hvad der skete i tiden lige efter universets fødsel – og den vil uden tvivl indbringe forskerne en nobelpris, vurderer de over for The Guardian.

Forskerne kommer med en udmelding i dag kl. 17.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvor i universet skete Big Bang?

Følg med på Twitter her:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx