Af Ritzau - 22/03-17 07:41; Opdateret: 22/03-17 08:02

Socialrådgivere: Kreative kommuner kan få flere i arbejdeSocialrådgivere: Kreative kommuner kan få flere i arbejde

Ifølge Dansk Socialrådgiverforening er der lige nu potentiale for at kommuner kan få flere i arbejde.

storybild

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) vil have 18.000 flere i arbejde på tre år. Socialrådgiverne ser potentiale i kommunerne for at få flere i arbejde. (Billede: Scanpix/Michael Bothager)

Der er stor forskel på, hvor godt kommunerne formår at få arbejdsløse tilbage ind på arbejdsmarkedet.

I kommuner som Hjørring og Silkeborg ser man eksempelvis særligt gode resultater, forklarer Dansk Socialrådgiverforening.

Derfor tror foreningen også på, at der er et uudnyttet potentiale for at få flere folk i arbejde ude i kommunerne.

- Vi har en situation nu, hvor der er flere jobåbninger på arbejdsmarkedet, end der har været i lang tid, så der er et potentiale, siger formand Majbrit Berlau.

Hun ligger sig dermed på linje med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der onsdag fremsætter et mål i i Berlingske om, at 18.000 jobparate skal komme i arbejde de næste tre år.

Ifølge Majbrit Berlau kan målet nås, men det kræver, at kommunerne følger efter Hjørring og Silkeborg og "arbejder mere kreativt med beskæftigelsen".

- Vi kan se, at det virker, når kommuner laver det, de kalder en investering i beskæftigelsesindsatsen, i stedet for bare at gøre det der står i loven, siger hun.

Erfaringerne viser ifølge hende, at kommuner, der ser ud over kontroller, sanktioner og dokumentation og arbejder intenst med de særlige problemer, den enkelte arbejdsløse har, kan få succes.

- Men det kræver også, at der ansættes flere sagsbehandlere i jobcenteret, så der kan arbejdes individuelt, siger hun.

Til Berlingske siger ministeren, at han ikke nødvendigvis mener, at der skal barberes mere i de arbejdsløses ydelser, men at kommunerne kan blive ramt af politiske initiativer, hvis ikke de får flere i arbejde.

En tilgang som man ser positivt på hos socialrådgiverne.

- Det er forkert at tro, at hvis man svinger pisken, så springer de arbejdsløse op og er super raske. Men nogle kan godt arbejde - det kan de, hvis man understøtter dem, siger hun.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politi efterlyser mand efter seksuelt...
bt.dk
Influenza-epidemi presser sygehuse:...
bt.dk
Superstjernen slettede alt: Nu...
bt.dk
14-årige Jonas kom i kæmpegæld på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx