Af - 07/10-16 07:22

Presselyde på toilettet gør dig ikke i stand til at presse bedre: TværtimodPresselyde på toilettet gør dig ikke i stand til at presse bedre: Tværtimod

Hver tredje dansker laver engang imellem presselyde på toilettet, viser ny undersøgelse. Men lige meget hjælper det. Det konkluderer flere eksperter.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er de ting, som bliver skyllet ud i toilettet. Listerne har metroxpress indhentet fra rensningsanlæg på Fyn samt i Aarhus og København.

Anstrengende ansigtsudtryk og en rød farve i hovedet. Når vi presser på toilettet kan det sommetider ses i vores ansigt, og nogle går skridtet længere og sætter lyde på anstrengelserne.

Faktisk er det næsten hver tredje dansker, der udstøder presselyde eller andre lyde, når de laver stort. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har udarbejdet for metroxpress.

Men lydene er forgæves. De gør dig ikke bedre rustet til at presse afføringen ud, forklarer to eksperter til metroxpress.

I bund og grund handler det om at bruge bugpressen, og dette pres bliver mindre, hvis man lukker luft og lyde ud gennem munden. Derfor burde udstødelse af anstrengte og lidende lyde have den modsatte effekt på processen.
Det forklarer Jan Fallingborg.

Han er ledende overlæge på afdeling for medicinske mave-tarmsygdomme.

- Det kan dog være, at presselydene måske giver en psykisk tilfredsstillelse, tilføjer overlægen.

Mark skrev til nummer på toilet-væg: Nu har han to børn
Mark skrev til nummer på toilet-væg: Nu har han to børn

Heller ikke afføringsekspert, Gerd Johnsen mener, at hvin, skrig og skrål gør folk bedre til at presse afføringen ud.

- Presselyde på toilettet har ingen sammenhæng med, om det hjælper udskillelsen, siger Gerd Johnsen, der er specialsygeplejerske, og som har 33 års erfaring med alle former for afføringsproblemer på sygehuse, i kommuner og privat praksis.

Holder du dig også, til det gør ondt?
Holder du dig også, til det gør ondt?

Når man presser afføring ud, holder man vejret, lukker stemmelæberne og presser fra mellemgulvsmusklen og nedad.

Gerd Johnsen forklarer dog, at lyd i andre sammenhænge kan have en positiv effekt for ens præstation på toilettet.

- Jeg har arbejdet med folk, der havde svært ved at udskille deres afføring, og der har det i nogle tilfælde hjulpet, at vi gav dem musik med ud på toilettet. Det virkede afslappende på deres ellers helt anspændte muskulatur, siger Gerd Johnsen.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke genfylde din vandflaske uden at vaske den

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx