Af Peter Astrup - 09/09-17 21:01

Russiske medier: \Russiske medier: "Sex med dyr er en borgerret i Danmark"

Danmark er ramt af 'fake news' der florerer i Russiske medier. Her lyder det at danskerne vil åbne dyrebordeller.

storybild

En pure løgnehistorie florerer i russiske medier om at Danmark snart åbner et dyrebordel i København. Hunden på billedet har i øvrigt intet med det at gøre. (Billede: Iris (arkiv).)

Snart får danskerne fornøjelse af et nyåbnet dyrebordel i hjertet af København, hvor der er noget for enhver smag. Der vil være 'unge hunde' og diverse eksotiske dyr. Sådan lyder en nyhedshistorie, som breder sig i russiske medier. Problemet er bare, at historien er et pure falsum. Det skriver Altinget.dk.

Historien tjener alene til at skabe et billede af et Europa i moralsk forfald.

Det mener EU's særlige enhed for modarbejdning af propaganda og fake news, East Stratcom, som har offentliggjort en pressemeddelelse, som handler om den falske historie.

Historien dukkede angiveligt først op i mediet Kolokol Rossii.

Historien får alle danskere til at ligne perverterede sexgalninge, men en dansker rammes hårdere end alle os andre. Det er den tidligere fødevareminister Dan Jørgensen. I den russiske løgnehistorie hedder han dog Vlad Jørgensen, men det er skam ham, som vi andre kender som Dan.

I den russiske fake news historie er Dan Jørgensen ikke bare meget begejstret for dyresex på dertil indrettede bordeller. Nej, han mener oven i købet det er alle danskeres ret.

»Sex med dyr er en borgerret beskyttet af den danske forfatning,« siger Dan (eller Vlad) Jørgensen i den russiske nyhedshistorie, hvilket det altså skal understreges, at den ægte Dan Jørgensen aldrig nogensinde har sagt og efter al sandsynlighed heller ikke kommer til at sige.

Udtalelsen passer heller ikke. Sex med dyr er ikke en borgerret, der er beskyttet af den danske forfatning.

Faktisk forholder det sig helt omvendt. Sex med dyr blev ulovligt i 2015, hvor den daværende SR-regering indførte et forbud.

Der er alligevel visse grunde til, at historien har fået ben at gå på i de russiske medier. Danmark er nemlig ikke kendt på de kanter, som et foregangsland for dyrs rettigheder. Snarere det modsatte.

Blandt andet blev slagtningen af giraffen Marius dækket intensivt af de russiske medier ligesom det også skete i resten af verden.

'Der er en opfattelse af Danmark som et sted, hvor dyr behandles særligt grusomt,' skriver East Stratcom i deres pressemeddelelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kate Middleton hylder prinsesse...
bt.dk
Magnussen med selvtillid: Her vil han...
bt.dk
Husker du Asian Sensation? Nu gør de...
bt.dk
Politiet efter drama og stor aktion...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx