Af Benjamin Krogh - 24/11-15 07:03

DF vil ændre konvention for at kunne udvise kriminelleDF vil ændre konvention for at kunne udvise kriminelle

Det skal være lettere at smide kriminelle udlændinge ud. DF vil have omskrevet menneskerettighedskonvention.

storybild

(Billede: Unger Anthon)

Dansk Folkeparti vil have omskrevet Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til Berlingske som indspil til tirsdagens nye runde forhandlinger om en stramning af asyl- og udlændingepolitikken.

Europaparlamentet kræver penge retur fra Messerschmidt
Europaparlamentet kræver penge retur fra Messerschmidt

Martin Henriksen mener blandt andet, at det skal være lettere at afvise familiesammenføringer og smide kriminelle udlændinge ud. Og det kræver en ændring af konventionen, som Europarådet vogter over.

- Vi ser gang på gang, at der er problemer med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Det ser vi, når anklagemyndigheden vil udvise kriminelle udlændinge, men ikke kan eller først skal igennem flere ankesager, før de kan udvise.

Finansloven er på plads: Disse grupper får mest ud af det
Finansloven er på plads: Disse grupper får mest ud af det

- Det er ekstra relevant at sætte det problem på dagsordnen, når man har formandskabet og dermed ansvaret for møderne, siger han til Berlingske.

Han får blandt andet opbakning fra Liberal Alliance, hvor politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll mener, at de internationale spilleregler bryder sammen, hvis man ikke reformerer konventionerne.

- Derfor går vi ind for at tilpasse konventionerne til virkeligheden, og vi mener, at regeringen må arbejde for det på Danmarks vegne, siger han.

Sidste armlægning om finansloven lurer forude
Sidste armlægning om finansloven lurer forude

Hverken Venstre eller Socialdemokratiet ønsker at kommentere DF's forslag over for Berlingske, men Enhedslisten appellerer til, at både S og V står fast

- Det er ikke nyt, at DF synes, at de grundlæggende menneskerettigheder er noget pladder. Hidtil har selv Venstre kunnet se fornuften i, at vi internationalt har forpligtet os på nogle minimumsstandarder. Det går jeg ud fra, at Venstre fortsat mener.

- Også Socialdemokraterne burde kunne komme med en klar melding på, om vi vil overholde Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, siger Johanne Schmidt Nielsen, politisk ordfører for Enhedslisten.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Sidste armlægning om finansloven lurer forude

LÆS OGSÅ: DF vil have asylstramninger på plads inden juleferien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx