Af - 08/01-15 09:59; Opdateret: 08/01-15 10:26

Rektor 'truede' med at klippe elevers tissemænd afRektor 'truede' med at klippe elevers tissemænd af

En skoleleder fra Fyn klædte to elever af til en morgensamling og truede med at klippe drengenes tissemænd af med en saks, fordi de ikke havde nissehuer på

storybild

(Billede: Polfoto)

Til en morgensamling på privatskolen Stransmølleskolen i Assens på Fyn blev to drenge fra de yngste klasser klædt af og udstillet af skolens leder, Anders Storebjerg. Det skriver dr.dk.

To vidner, der var til stede ved morgensamlingen, har berettet, at skolelederen ved en morgensamling den 17. december kaldte de to drenge op på scenen, og bad dem hoppe ned i hver deres sorte affaldssæk. Herefter tog skolelederen drengenes trøjer af. Bukserne røg også af og på et tidspunkt stak skolelederen sin hånd og en saks ned i affaldssækkene og sagde, at han ville klippe drengenes tissmænd af.

Dårlig luft i klassen: ”Det er ikke nok at lufte ud i frikvarteret”
Dårlig luft i klassen: ”Det er ikke nok at lufte ud i frikvarteret”

Bagefter blev drengene viklet ud af affaldssækkene, og så stod de foran lærere og de andre elever kun iført underbukser.

Optrinnet fandt sted, fordi de to drenge ikke havde nissehuer på. Skolen havde i hele december måned haft et nissepoliti, der sørgede for, at alle på skolen havde nissehuer på. De elever, der overtrådte den regel, skulle have en straf. For eksempel at synge og danse foran hele skolen.

Næstformand fra Strandmølleskolens bestyrelse, Thomas Hald, har bekræftet forløbet overfor DR Fyn, som ifølge skolen blot var ment som en spøg.

Aldrig har så mange ældre skoleelever følt sig ensomme
Aldrig har så mange ældre skoleelever følt sig ensomme

- Det er rigtigt, at det er sket, og den form for humor tager vi fra bestyrelsens side naturligvis afstand fra, siger Thomas Hald til DR Fyn.

Til trods for at hændelsen har rystet både forældre og børn, får det ikke konsekvenser for skolelederen.

Flere forældre fra skolen har henvendt sig til Børns Vilkår om sagen, og leder af organisationens rådgivning, Bente Boserup er rystet.

- Der er nogle børn, som er blevet krænket og truet. I den situation får børnene og deres familie ikke nogen former for hjælp, fordi alle kræfter bliver brugt på, at systemet lukker sig om sig selv, og at man tager hensyn til de voksne frem for børnene, siger Bente Boserup til dr.dk.

Elever må holde sig - toiletter ikke klar til heldagsskolen
Elever må holde sig - toiletter ikke klar til heldagsskolen

Sagen kan dog også være alvorlig for skolelederen mener Birgit Feldtmann, der er lektor i strafferet på Syddansk Universitet Birgit Feldtmann.

Lektoren kender ikke sagen i detaljer, men ud fra det, som vidnerne har beskrevet over for DR Fyn, kan der være tale om både blufærdighedskrænkelse og æreskænkelse.

- Det kan være blufærdighedkrænkelse. Det kræver, at der er en seksuel undertone af en hvis karakter. Men handlingerne kan også være æreskrænkende, siger Birgit Feldtmann til DR Fyn.

Børns Vilkår har anbefalet, at forældrene melder hændelsen til politiet og klager til Undervisningsministeriet, som fører tilsyn med, hvad der foregår på landets skoler.

Hvad mener du? Er det en bare en spøg, eller går skolelederen for langt?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx