Af - 08/03-14 15:15

Det er meget simpelt: Her er nøglen til Samuelsens vægttabDet er meget simpelt: Her er nøglen til Samuelsens vægttab

Der er ingen hokuspokus bag partilederens markante vægttab, fortæller professor i ernæring

storybild

Før og efter. Anders Samuelsen har efter eget udsagn tabt sig hvad der svarer til 60 pakker smør på blot ni uger. (Billede: Privatfoto)

Liberal Alliances partileder har på bare ni uger smidt hele 15 kilo af sin kropsvægt. Smoothies har været den gennemgående sultslukker, afslørede han på sin facebook.

Og selv om det ikke er alle, der kan stille sig tilfredse med flydende frugt, så er kuren ganske universal og vil virke for de fleste. For 'hemmeligheden' bag vægttabet er faktisk helt enkel.

Se lyn-kuren: Sådan tabte Samuelsen 15 kg på ni uger
Se lyn-kuren: Sådan tabte Samuelsen 15 kg på ni uger

- Energitætheden (antal kalorier pr. gram mad han har spist) af det, han har puttet i munden, er faldet, siger Inge Tetens professor i ernæring ved DTU, Fødevareinstituttet og medlem af Vidensrådet for Forebyggelse og fortsætter:

- Hemmeligheden ved hans kur er, at han kunne overholde den. Moralen er, at han har holdt sin kur og derfor er det lykkedes ham at tabe sig.

Dermed skyldes det flotte resultat i høj grad partilederens standhaftighed.

- For ham har det virket, at han ikke har spist brød, ris og kartofler. Han har spist masser frugt, og så har han varieret det, så han kunne holde det ud.

Anders Samuelsen har tabt sig '60 pakker smør'
Anders Samuelsen har tabt sig '60 pakker smør'

Selv skrev Anders Samuelsen:

- IKKE SNYDE! ALDRIG SNYDE.

Noget tyder på, at han har efterlevet sine egne regler.

Inge Tetens vil dog ikke anbefale den samme kur til alle, der måtte ønske at tabe sig.

- Jeg vil ikke anbefale alle at gå på en smoothie- og frugtkur. Det vil jo sikkert ikke virke for de, der ikke kan lide smoothies og frugt, siger hun og giver følgende generelle råd med på vejen, til de der ønsker at arbejde på formen frem mod strand-sæsonen:

- Hvis målet er at tabe sig handler det først og fremmest om at skære ned for fedt og alkohol (som indeholder flest kalorier) og spise mere af den mad, der indeholder mere vand, eksempelvis frugt og grønt.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx