Af - 01/06-16 08:17

Din kropsholdning kan gøre dig deprimeretDin kropsholdning kan gøre dig deprimeret

Din kropsholdning forårsager ikke kun ondt i nakken, den kan også påvirke, hvordan du har det rent psykisk.

storybild

Går du også og hænger med hovedet? Pas på, det kan faktisk være med til at påvirke dit psykiske helbred. (Arkiv) (Billede: Odilon Dimier)

Når din overkrop hænger, vejer hovedet fem gange så meget, og efter bare 15 sekunder med hovedet foroverbøjet har du udløst nok stresshormoner til en mindre depression.

Sådan lyder det i DR3's video i forbindelse med deres programserie, DR3 elsker teenagere, hvor de dykker ned i livet som teenager. Ungdomsprogrammet baserer deres video på tidligere studier, der forklarer, hvordan en foroverbøjet kropsholdning øger risikoen for stress og depression.

Ifølge psykolog ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center på Bispebjerg Hospital i København, Lotte Rubæk, vækker sammenhængen mellem unges kropsholdning og deres psykiske helbred 'meget god genklang'.

- Det er velkendt, at kroppen har en indvirkning på ens tanker, følelser og adfærd. Det, at man bare en kropsholdning, der signalerer dårligt selvværd, kan rent faktisk betyde, at man får det, og kan få depressioner, fortæller hun til metroxpress.

Se DR3's video nederst i artiklen.

Lotte Rubæk henviser til, at man i dag bruger forskellige afspændingsøvelser, til at hjælpe folk af med angst, og at stress hos nogen helt kan forsvinde, ved at lave disse øvelser.

- På den måde ved vi rigtig meget om, at kroppen har en stor betydning for vores psykiske velbefindende.

En af de store syndere til, at unge især går med hængende hoveder er smartphonen. Men løsning om, at man bare løfter telefonen op, så man får en mere oprejst holdning er kun en del af løsningen, mener psykolog Lotte Rubæk.

- Det, at man er mere rank i sin kropsholdning, kan påvirke, at man får et bedre humør og bedre tanker om sig selv, men det hjælper jo ikke på, at man får opøvet de sociale kompetencer, man skal bruge for at klare den modstand, man møder i livet, siger Lotte Rubæk, der anbefaler, at man generelt bruger mindre tid på at kigge på sin telefon.

Hun nævner, at denne undersøgelse kan vise sig blot at være toppen af isbjerget i forhold til vores telefonvaner.

- Vi har jo vores telefon i hånden hele tiden, vi går stort set aldrig en tur, hvor vi kigger op. Der kan være så mange utilsigtede bivirkninger ved det, som vi slet ikke kender endnu, og det her er så et eksempel på et af dem.

Se DR3's video herunder.

LÆS OGSÅ: Psykiatere tror ikke på flere syge trods diagnosestigning

LÆS OGSÅ: Professor: Du har pligt til at dope dig til et bedre eksamensresultat

LÆS OGSÅ: Rapport: Snus kan være godt for dit helbred

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx