Af Laura Rode Nygaard - 25/09-17 22:40

Defekt færge har holdt passagerer som gidsler i timevis: 'Vi aner ikke, hvordan vi skal komme af'Defekt færge har holdt passagerer som gidsler i timevis: 'Vi aner ikke, hvordan vi skal komme af'

Var du på færgen, og har du foto eller video? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Henning Bagger)

Var du på færgen, og har du foto eller video? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

83 passagerer har mandag eftermiddag og aften været strandet på Læsøfærgen fra Frederikshavn, som er sejlet frem og tilbage mellem endedestinationerne uden at kunne sætte gæsterne af. Efter godt fem timer på havet holdes passagererne endnu fanget. Det skriver TV 2.

Færgen 'Margrethe Læsø' stævnede ud fra Frederikshavn i Nordjylland klokken 16.50 mandag aften med planlagt ankomst til Læsø en time senere. Men sådan skulle det desværre ikke gå.

For vel ankommet til øen i Kattekat trissede passagererne ned til deres biler som vanligt og satte sig klar bag rattet - men ingenting skete. I 45 minutter holdt de 38 biler stille på dækket, inden besætningen måtte banke på hver enkelt rude og med beklagelse meddele, at de ikke kunne få porten op, fortæller en af de utålmodige gæster til tv-stationen.

»De vidste ikke, hvad de skulle gøre. Så gik der en time mere, og så sejlede de bare igen. Vi har ikke fået noget at vide om, hvad der sker, og jeg ved ikke, hvor vi er nu. Vi ved heller ikke, hvordan vi skal komme af skibet,« siger 27-årige Christian Breum Hansen.

Færgeselskabet Læsø, der driver Læsøfærgen, oplyser til TV 2, at det er tekniske problemer med hydraulikken i den ene af færgens porte, som indtil videre har forsinket turen med fire timer. Da man erkendte, at bilerne ikke kunne komme af på Læsø, valgte man nemlig at sejle tilbage mod Frederikshavn, hvor fra den sejlede klokken 16.50.

»Den lægger til med bagenden i Frederikshavn, og så kan bilerne køre ud af samme ende, som de kørte ind på færgen igennem. Vi sejler vores anden færge Ane Læsø til Frederikshavn, og den vil så tage bilerne med. Vi regner med, at den vil være fremme i Læsø omkring klokken 23, og vi beklager selvfølgelig over for passagererne,« siger Jan Wiis Rulle, der er chefkaptajn for Læsøfærgen.

Han tilføjer, at passagerernes liv ikke er i fare - selvom porten ikke kan åbne, kan færgen sagtens sejle.

'Margrethe Læsø's kollega 'Ane Læsø' vil dække driften fra tirsdag morgen.

Er du på færgen, og har du foto eller video? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand klædte sig ud som ulv og jagtede...
bt.dk
Kvinde fyret fordi hun forsøgte at...
bt.dk
Dansk skuespiller tog 15 kilo på...
bt.dk
Politiet efterlyser: Hvis du ser...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx