Af Jeppe Pedersen - 13/11-17 11:04

Dansk tv-vært er på vej tilbage på skærmen: 'Jeg græder meget for tiden'Dansk tv-vært er på vej tilbage på skærmen: 'Jeg græder meget for tiden'

Den danske tv-vært Ibi Makienok har længe været kronisk syg med nyresvigt. Nu er hun på vej tilbage til skærmen, men det gør ondt.

Efter at have kæmpet mod den forfærdelige sygdom i længere tid er hun på vej tilbage. I et nyt tv-program om organdonation skal hun være vært.

Det fortæller hun i et interview med Ekstra Bladet.

»Vi kommer til at møde dem, der skal tage imod et organ, dem der giver et organ, og også dem, der pludselig står i den situation, at de skal tage stilling for andre. Det er meget følsomt, og derfor græder jeg meget for tiden,« siger hun til Ekstra Bladet.

Idag er det Verdens Nyredag. Det vil sige at der er fokus på nyrer, der ikke kører helt som de skal. For 2 år siden lå jeg og havde det rigtig skidt med så mange affaldsstoffer hobet op i kroppen at jeg troede jeg skulle sprænge. Der er mange bivirkninger, mange tanker, meget angst og et væld af følelser. Man kan ikke tåle at blive krammet - for så går man i stykker. Man ka ikke lide nætterne når alt er stille som om man ligger i en kiste og man kan underligt nok ikke rigtig med folk der siger "det skal nok gå". Der er en helvdes masse mennesker der er kronisk syge. Idag var jeg så heldig at tale med Cecilia på 18 år som venter på 2 nye lunger. Hun ønsker sig ikke en ny Gucci taske, hun ønsker sig heller ikke at blive bikini klar til sommeren der kommer - hun ønsker sig at kunne trække vejret. Hvis du har 2 minutter - så gå ind og skriv under på @organdonationjatak website for at vi ka få formodet samtykke. Uheldet er desværre altid ude om man vil det eller ej - og så er det da endnu mere tragisk hvis ikke man ka redde nogle andre inden man flyver videre på sin rejse. God torsdag til alle #organdonation #nyreforeningen #nyrer #organ #kronisklidelse #tbt

A post shared by Ibi Makienok (@planetibi) on

Ibi Støving blev indlagt den 29. januar 2015 på Bispebjerg Hospital og senere Rigshospitalet i København. Hun havde dobbeltsidet nyresvigt. Og Ibi Makienok bliver nok aldrig rask.

I tv-programmet skal Ibi Støving, der er ambassadør for Patientforeningen Organdonation, tale med gæsterne i programmet om følelserne omkring organdonation. Hun får hjælp af tv-lægen Charlotte Bøving, der tager sig af det faktuelle.

Programmet skal hjælpe til med at få flere danskere til at donere organer.

I 2016 døde 29 personer i Danmark, mens de ventede på et organ. Knap en million danskere er organdonerer.

Kun 21 procent af danskere over 18 år var registreret i Donorregistret ved udgangen af 2016.

Derfor håber Ibi Makienok, at flere danskerne vil tage stilling til, om de vil hjælpe andre ved at donere deres organer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fem danskere fortæller: Jeg var utro...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx