10/02-16 06:37

Mænd med brude på 14 år skal ikke kunne få asylMænd med brude på 14 år skal ikke kunne få asyl

S, DF og De Konservative vil fratage asylsøgere, der medbringer ægtefæller under 15 år muligheden for at få asyl. Lige nu er der to barnebrude på 14 år på danske asylcentre.

storybild

Der er lige nu 27 mindreårige barnebrude på danske asylcentre. To af dem er blot 14 år - og her vil et flertal tage muligheden for at få asyl fra deres mænd. (Billede: Polfoto)

Et flertal i Folketinget vil tage muligheden for at få asyl fra to mænd på 28 og 24 år, der har medbragt 14-årige ægtefæller til Danmark.

Den ene har ved en fejl fået lov til at bo sammen på et Røde Kors-center, da man troede, hun var 17. Den anden er gravid og må se sin mand under opsyn.

Otte barnebrude på asylcentre er gravide eller mødre
Otte barnebrude på asylcentre er gravide eller mødre

Socialdemokraterne mener slet ikke, at man skal have lov til at få asyl, når man har haft sex med en under den seksuelle lavalder. De vil også have stoppet den hidtidige praksis, hvor asylsøgere mellem 15 og 17 automatisk fik lov til at bo med den mand, de kom med, forklarer socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil:

- Det er jo pædofili og strafbart, og så skal man da slet ikke kunne få asyl. Vi skal have stoppet den hidtidige praksis i mindreårige ægteskaber, hvor man bare har anerkendt dem. De må vurderes individuelt, siger hun.

Naser Khader: Spark barnebrudenes mænd ud af Danmark
Naser Khader: Spark barnebrudenes mænd ud af Danmark

Samme melding kommer fra De Konservatives Naser Khader.

- Det er jo, hvad man kalder pædofili, når man har gjort en 14-årig gravid. Vi kan give asyl til de 14-årige, men bør sparke deres voksne mænd ud. I Holland kan man, ifølge hvad jeg har fået oplyst, ikke få asyl, hvis man har en barnebrud, siger han.

DF’s integrationsordfører, Martin Henriksen, skriver, at han bakker op.

Også SF og Liberal Alliance er krystalklare om, at man ikke længere pr. automatik skal lade asylsøgere under 18 år bo sammen med en ægtefælle.

- Det her er uacceptabelt. I Danmark skal man normalt være 18 for at blive gift, siger Jonas Dahl.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) svarede i går ikke på vores henvendelse.

LÆS OGSÅ: Barnebrude: Gravid 14-årig har boet med sin mand på dansk asylcenter

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Tilskuere stormede ind på banen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx