Af - 07/01-17 13:28; Opdateret: 07/01-17 13:47

Kendt journalist revser Nikita Klæstrup og hendes dybe kavalergangKendt journalist revser Nikita Klæstrup og hendes dybe kavalergang

Journalisten Mette Fugl langer ud efter Nikita Klæstrup og co., som selv mener, at de kæmper kvinders sag og ridder på toppen af feminismens fjerde bølge. Bunkeknald og røvryst er ikke vejen til væsentlig og inkluderende kvindekamp, lyder kritikken.

Bildstrecke im Grossformat »

Nikita Klæstrup får verbale tæsk af DRs journalist Mette Fugl, som ikke mener, at bloggeren gør noget godt for kvinders kamp for lige rettigheder, som Klæstrup ellers selv mener, hun er bannerfører for.

DRs tidligere udenrigskorrespondent i Bruxelles Mette Fugl har fået nok af unge letpåklædte kvinder, der profilerer sig som første geleds hærførere i kampen for kvinder.

Mere præcist feminismens fjerde bølge.

Nikita skælder ud på politiet: Det er en kæmpe fejl
Nikita skælder ud på politiet: Det er en kæmpe fejl

Journalisten langer i et debatindlæg i Politiken lørdag ud efter Nikita Klæstrup, Ekaterina Krarup Andersen og Louise Kjølsen - også kendt som 'Twerk Queen'.

'TwerkQueen'. Foto: Sif Meincke

I skarpe vendinger revser Mette Fugl de tre unge kvinder og lader dem vide, at deres strutten med læber, bryster eller røv intet med kvindekamp har at gøre.

- Denne nye girlsquad stikker ud med alvorlige mangler, når den tror, at bunkeknald og røvryst er vejen til væsentlig og inkluderende kvindekamp, skriver journalisten.

Se de kendtes nytårsbilleder: Du gætter 'aldrig' hvem der viste underboob
Se de kendtes nytårsbilleder: Du gætter 'aldrig' hvem der viste underboob

Nikata Klæstrup, som uden at fornærme de to andre vel er den mest kendte af de tre 'female rights activists', som de kalder sig selv, fungerer langt hen ad vejen som omdrejningspunkt i kritikken fra Mette Fugls vasse næb.

Klæstrup må gerne smide tøjet og spille på sin seksualitet, men hun skal ikke forveksle det med feminisme, lyder opråbet.

- Den tredje kvinde er blogger Nikita Klæstrup, der er træt af at blive bedømt på sit udseende. Her er det mærkelige, at hun gør ekstremt meget for at blive bedømt på netop det. Utallige er de stjernestunder, hvor tabloiderne har savlet over afslørende kjoler. Hun må hjertens gerne lade et bryst smutte i blitzlyset. Hun skal bare ikke kalde det feminisme.

QUIZ: Hvem sagde det - Caro, Clinton eller Klæstrup?
QUIZ: Hvem sagde det - Caro, Clinton eller Klæstrup?

Afslutningsvis taler Mette Fugl dunder mod disse unge kvinder, der hverken synes at engagere sig i klassiske kvindekampstemaer som barsel, sexisme og hverdagens undertrykkelse af både mænd og kvinder, men kun går op i selvpromovering udløst af et klik på smartphonen:

- Ligeværd, glaslofter, voldsofre, barsel, sexisme og hverdagens undertrykkelse (af begge køn) synes ikke at engagere henne i fjerde bølge, hvor selfien er det eneste, der surfer til guldmedalje.

Han lagde an på Nikita Klæstrup: Så gjorde hun noget uventet
Han lagde an på Nikita Klæstrup: Så gjorde hun noget uventet

Læs hele debatindlægget HER.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øjenskade hæmmede modstanderen - og...
bt.dk
Særlig hilsen vækker vrede i...
bt.dk
Far på barsel er nabo til...
bt.dk
Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx