Af - 31/10-16 11:05

Snit på 10,1: Simone blev tvunget til at droppe ud af gymnasiet mod sin viljeSnit på 10,1: Simone blev tvunget til at droppe ud af gymnasiet mod sin vilje

19-årige Simone Tolvstein blev tvunget til at droppe ud af gymnasiet i Næstved, skriver hun selv i et Facebook-opslag, der er blevet delt over 12.000 gange.

Bildstrecke im Grossformat »

19-årige Simone Tolvstein har gennemført 1.- og 2.g på Næstved Gymnasium med et gennemsnit på hele 10,1, men nu er hun angiveligt blevet tvunget til at droppe ud af gymnasiets ledelse.

Det skriver hun selv i et Facebook-opslag fra i fredags, der hidtil er blevet delt over 12.000 gange.

Problemet er, at Simone Tolvstein er diagnosticeret med 'cyklotymi', der, som hun forklarer det, er en grad af maniodepressivitet.

Felix klædte sig ud som minion på klassefoto: Se fotografens bitre reaktion
Felix klædte sig ud som minion på klassefoto: Se fotografens bitre reaktion

'Det kræver små hensyn såsom ikke at blive udspurgt uden håndsoprækning eller fremlægge oppe ved tavlen alene. De hensyn har jeg haft både i 1. og 2.g, men nu er de blevet taget fra mig.' skriver hun.

Da hun bad om samme hensyn fra de nye lærere i 3.g, lod ledelsen hende vide, at hun ikke bare kunne diktere de nye lærere, skriver Simone Tolvstein:

'Og her kommer så en af mine fejl. Jeg satte mig på gulvet opløst i gråd og klemte så hårdt om mine lår, at jeg får revet hul.'

Festudvalg der hyrede strippere: - Vi er i chok
Festudvalg der hyrede strippere: - Vi er i chok

Derfor blev hun kort efter hentet til kontoret, skriver hun, hvor de tog hendes mobiltelefon og tilbageholdt hende, mens de fortalte hende, at hun skulle på psykiatrisk akutafdeling - fragtet af politiet om nødvendigt.

Derude kunne de dog ikke se, der skulle være noget galt med gymnasieeleven. Ledelsen fortsatte dog det hårde pres for at få hende til at droppe ud, lyder det.

'Jeg var så ulykkelig og rystet over det, jeg havde oplevet, at jeg et svagt øjeblik gav efter. Jeg sagde det, de gerne ville høre. Ord, der ikke var mine. For jeg har aldrig ønsket at stoppe,' fortæller hun.

Hun søgte, forgæves, hjælp hos ministeriet, så nu har hun afbestilt studenterhue og vognkørsel. Og Facebook-opslaget er hendes sidste råb om hjælp.

Omstridt gymnasium forbyder bøn
Omstridt gymnasium forbyder bøn

Rektor på Næstved Gymnasium og HF kan dog overfor BT ikke genkende billedet.

- Hun kan ikke magte at gennemføre en undervisning på fuld tid. (...) Nogle gange er der bare nogle omstændigheder, der gør, at man ikke kan gennemføre. Vi er ikke en behandlende institution, vi er en skole, der ellers normalt har ry for at påtage os et ekstremt stort ansvar for vores elever. Derfor er det her noget, der rammer os alle meget dybt,« siger Susanne Stubgaard, der fortæller at flere lærere har modtaget trusler siden Simone Tolvstein skrev opslaget.

Simone Tolvstein har sendt metroxpress dokumentation på sine ønsker til de nye lærere om særlige hensyn. Hun har også fremvist mail-korrespondance med Ministeriet for Børn, Undervisning ogLigesstilling, ligesom hun har kunnet dokumentere, at hendes læge finder hende undervisningsklar.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx