17/09-13 15:06

Forsker: Fremtiden ser sort ud for slagterierneForsker: Fremtiden ser sort ud for slagterierne

Slagterierne går en sort tid i møde. Det mener arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet Flemming Ibsen, efter at 60 procent af omkring 6000 ansatte har sagt nej til en ny lønaftale.

storybild

Slagterierne går en sort tid i møde. Det mener arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet Flemming Ibsen, efter at 60 procent af omkring 6000 ansatte har sagt nej til en ny lønaftale. (Billede: Polfoto)

Aftalen betød, at de ansatte skulle gå omkring 1000 kroner ned i løn efter skat om måneden, der i stedet skulle investeres i svineproduktion.

- Fremtiden ser krank ud. Det ser sort ud for svineslagterier i Danmark, slår Flemming Ibsen fast. Han mener, at tillidsfolkene har lidt et kæmpenederlag, da hele 60 procent af de ansatte har afvist den nye lønaftale.

LÆS OGSÅ: Slagteriansatte siger NEJ til historisk lønaftale

Ibsen påpeger dog, at produktionsarbejdere også er svære at overbevise, når der er tale om forringelser.

- Slagteriarbejdere er industriarbejdere, der har en grundlæggende mistillid til, at løntilbageholdenhed kan redde virksomheder. Sådan har det altid været i den branche, siger Flemming Ibsen og tilføjer:

- Det har været nogen af de hårdeste, som man skulle overbevise, for det ligger dybt i slagteriarbejdere, at det er ikke måden at gøre det på.

Afvisningen af den nye lønaftale betyder, at der formentligt kommer fyringer og slagterilukninger i Danish Crown i de kommende år.

LÆS OGSÅ: Tæt på historisk lønaftale: 6.000 medarbejdere stemmer

Ledelsen i virksomheden har nemlig tidligere varslet, at 1000 arbejdspladser er i fare, hvis der ikke skete noget drastisk.

Lønaftalen betød, at de omkring 6000 ansatte samlet skulle afgive omkring 600 millioner kroner til investeringer i svineproduktion. Baggrunden er, at det er meget svært for de gældstyngede svineproducenter at få lov at låne penge i banken til at udvide svinestaldene.

Det betyder mangel på slagtesvin og arbejdspladser, der forsvinder på slagterierne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx