Af - 02/01-15 11:20; Opdateret: 02/01-15 11:51

S-tog holder helligdag på årets første hverdagS-tog holder helligdag på årets første hverdag

Det er hverdag i dag, men ikke hos DSB, hvor S-togene stadig kører efter helligdagskøreplan.

storybild

En række S-togslinjer blev i remisen i dag, hvor DSB kører efter helligdagskøreplan, selv om det er almindelig hverdag. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

På årets første hverdag kan det være hårdt at komme ud af fjerene og på arbejde. For nogle af DSB’s pendlere har første tur på arbejde i det nye år været endnu sværere, for DSB har ladet sine S-tog køre efter weekend- og helligdagskøreplan, selv om det i dag er ganske almindelig hverdag. Det skriver Ekstra Bladet.

Glemt 'check ud' med Rejsekort kan koste 750 kr.
Glemt 'check ud' med Rejsekort kan koste 750 kr.

- Vi fejrer ikke en helligdag, som ingen danskere kender til, men vi har gjort det de seneste år, at vi omkring nytår kører med en lille pakke, fordi der simpelthen ikke er kunder til mere, siger DSB’s informatiponschef Tony Bispeskov til avisen.

- Det som nogle kunder har oplevet her til morgen, er at der har været lidt længere rejsetid og for nogle en længere ventetid på op til ti minutter. Baggrunden er, at der er langt færre kunder, når julen og nytåret falder på dage som de gør i år. Mange følger deres børns ferie, der først slutter på søndag. Der er jo også økonomi i det her, for der er simpelthen ikke behov for at køre med fuldt s-togsprogram, tilføjer han.

S: Vi kan ikke love togsæder til alle
S: Vi kan ikke love togsæder til alle

Tony Bispeskov erkender, at statsbanerne burde have været bedre til at gøre pendlerne opmærksomme på helligdagskøreplanen i dag.

- Hovedet på blokken, så skulle vi have kommunikeret det bredere ud, for det er ikke alle, der har opfanget det. Det kan vi også se ud fra de tilbagemeldinger, som vi har modtaget ind til videre, siger han.

LÆS OGSÅ: Forbrugerråd: Utilfredse rejsende skal koste DSB penge

LÆS OGSÅ: Glemt 'check ud' med Rejsekort kan koste 750 kr.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx