Af - 19/03-16 14:36; Opdateret: 19/03-16 18:41

Borgerservice ændrer rejsevejledning til TyrkietBorgerservice ændrer rejsevejledning til Tyrkiet

Terrorrisikoen bliver nu fremhævet i rejsevejledningen til Tyrkiet, efter en bombe i Istanbul lørdag formiddag kostede fire mennesker livet.

OPDATERING: 19.03.2016 KL 18.40: Udenrigsministeriet opdaterer sin rejsevejledning for Tyrkiet. Rejser til landet frarådes ikke, men terrorrisikoen bliver fremhævet.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der ingen yderligere risiko forbundet ved at rejse til Tyrkiet, efter en bombe lørdag formiddag dræbte fire og sårede flere end 20 personer i millionbyen Istanbul.

TV: Stor eksplosion i Istanbul: Flere meldes dræbt
TV: Stor eksplosion i Istanbul: Flere meldes dræbt

- Vi overvejer altid, hvad der skal have af konsekvenser, når der sker sådan noget her. Og vi kommer med en opdatering senere i dag, så danskerne kan se, hvordan de skal forholde, siger Ole Egberg Mikkelsen, chef for borgerservice og kommunikation, til metroxpress.

Han understreger samtidig, at Borgerservice ikke kommer til at fraråde danskere at rejse til Tyrkiet:

- Som det ser ud nu, kommer vi næppe til at lave ændringer, hvor vi fraråder folk at rejse til Tyrkiet. Det er meget få lande, som for eksempel Syrien eller Somalia, hvor vi direkte fraråder folk at rejse dertil. Der er dog dele af Tyrkiet, nemlig grænseområderne mod Syrien og Irak, hvor vi fraråder alle rejser. Men det er områder der ligger langt fra de kystområder, som rigtig mange danskere rejser til, lyder det fra Ole Egberg Mikkelsen, som dog opfordrer folk, der enten opholder sig i de større tyrkiske byer eller har planer om at rejse dertil, til at være ekstra opmærksomme, nu når terrorrisikoen er ekstra høj.

Pansret politibil er ramt af bombeangreb i Tyrkiet
Pansret politibil er ramt af bombeangreb i Tyrkiet

- Som vi også skriver i vejledningen på vores hjemmeside, opfordrer vi folk, der ringer ind, samt rejsende i landet til at være ekstra opmærksomme og forsigtige. Især undgå særligt befærdede turistmål og områder med mange mennesker, siger han og fortæstter:

- Vi er godt klar over, at det kan være vanskeligt, hvis man er på besøg i området med henblik på at besøge disse turistmål, men vi opfordrer folk til at tage deres forholdsregler, fordi terrorrisikoen i landet lige nu er høj.

Man kan læse Udenrigsministeriets Borgerservices rejsevejling til Tyrkiet HER.

Radikale kurdere tager skyld for bombe og 37 liv
Radikale kurdere tager skyld for bombe og 37 liv


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorph: Hver dag lægger de...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Afslører superstjernens årelange...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx