Af - 24/02-16 14:13

Aarhus-restauranter hylder Geranium: Men næste år må det være Aarhus' turAarhus-restauranter hylder Geranium: Men næste år må det være Aarhus' tur

Store roser til Danmarks første tre-stjernede restaurant fra de tre aarhusianske Michelin-restauranter. En af dem tror på, at Aarhus stjæler fokus tilbage næste år.

storybild

Geranium med Rasmus Kofoed (til venstre) i spidsen fik onsdag deres tredje stjerne, og det er de også glade for i Aarhus. (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

- Selvfølgelig skulle de have tre stjerner.

Sådan lyder det fra medejer og køkkenchef på restaurant Substans i Aarhus, René Mammen, der sender ros afsted mod Geranium i København, der tidligere onsdag blev hædret med tre Michelin-stjerner som den første danske restaurant nogensinde.

- Det er en kæmpe præstation. Det danske niveau er idiotisk højt, og her ligger Geranium jo i toppen. Så når det er sagt kunne man heller ikke blive ved med at trække den, for de har niveau som få andre steder i verden, siger han til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Også på Gastromé hylder de præstationen. Det er fantastisk, siger medejer Søren Jakobsen til metroxpress.

- Det er sindssygt flot, og det er fedt for Danmark. Der skal noget helt andet til for at komme op i den klasse. I mine øjne er vi deroppe, hvor det ikke længere er en fornuftig forretning, fordi der skal så mange ting til, siger Søren Jakobsen.

Han er samtidig glad for, at Michelin også rykket ud af de to storbyer, men han ser det stadig også som en lille konkurrence mellem København og Aarhus, og her var Geranium afgørende.

- I år var det København, der havde moment, og så må Aarhus stjæle fokus tilbage næste år, siger han med et glimt i øjet.

TV: Lykkelige provins-kokke gaflede sig hver en Michelin-stjerne
TV: Lykkelige provins-kokke gaflede sig hver en Michelin-stjerne

Det kunne passende være Frederikshøj, der stjæler fokus næste år, nu hvor det ikke blev til den anden stjerne. Her vil køkkenchef og medejer Wassim Hallal i hvert fald kæmpe for at komme op på siden af Geranium.

- Det er mit mål, inden jeg dør, siger han til metroxpress og sender samtidig stor ros mod den københavnske restaurant.

- Det er kæmpe stort, at vi for første gang får en trestjernet restaurant i Norden. Stort tillykke til med og stort kadeau til dem. Det er hårdt og kontinuerligt arbejde, der er blevet belønnet, siger Wassim Hallal.

Michelin-direktør: Hele verden taler om Danmark og Norden
Michelin-direktør: Hele verden taler om Danmark og Norden

LÆS OGSÅ: Vestjysk Michelin-vinder vil tage opmærksomhed fra byerne

LÆS OGSÅ: Restaurant misser ny stjerne: - Jeg er ked af det, men jeg græder ikke

LÆS OGSÅ: Tre stjerner til Geranium: Det er guddommeligt stort

LÆS OGSÅ: Her er ALLE de danske Michelin-restauranter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx