17/11-17 10:17; Opdateret: 17/11-17 12:33

Kasi-Jesper vinder over Skat i sag om trecifret millionbeløbKasi-Jesper vinder over Skat i sag om trecifret millionbeløb

Skat skal foretage ny bedømmelse af Jesper Kasi Nielsens ret til fradrag for sponsorpenge, lyder landsretsdom.

storybild

Smykkerigmanden Jesper Kasi Nielsen og hans familie får medhold i sag om skattefradrag for sponsorpenge. Scanpix/Thomas Lekfeldt

København. Smykkerigmanden Jesper "Kasi" Nielsen og hans familie får medhold i sag om skattefradrag for sponsorpenge.

Det slår Østre Landsret fast. Skat skal foretage ny bedømmelse i sagen, lyder dommen.

Skat havde rejst "et større millionkrav" mod smykkevirksomheden Kasi ApS og familien, fordi en række sponsorater ikke blev anset for at være fradragsberettiget. Sagen drejer sig om beskatning af i omegnen af 270 millioner kroner.

- Landsretten har givet familien medhold i, at selskabets sponsorater af Brøndby IF og AG Håndbold må anses for erhvervsmæssige og ikke udtryk for maskeret udlodning til familien.

Sådan lyder det i landsrettens afgørelse.

- Vedrørende Kasi ApS har landsretten bestemt, at Skat skal foretage en fornyet bedømmelse af, i hvilket omfang udgifterne til sponsoraterne i årene 2009-11 er fradragsberettigede som driftsudgifter, reklameudgifter eller repræsentationsudgifter.

Landsskatteretten slog ellers sidste år fast, at sponsoraterne ikke gav ret til skattefradrag.

Der var tale om dyrkelse af en personlig interesse, som tilmed havde karakter af udlodning af udbytte til anpartshavere, lød det dengang.

Det fik Kasi-familien til at anke sagen til Østre Landsret, der fredag afgjorde sagen til familiens fordel. Sponsoraterne er erhvervsmæssige, lyder det.

- Vi skal have gennemgået alle præmisser i dommen, før jeg vil sige noget helt skråsikkert, men det er vist en rigtig god fredag, lyder det fra Kasi-Jesper til Finans.dk.

Skattesagen mod erhvervsmanden, som egentlig hedder Jesper Laustrup Nielsen, blev meget omtalt i medierne efter kritik af Skats metoder i sagen.

Dagbladet BT har tidligere beskrevet, hvordan Skat gennem et halvt år pressede erhvervsmanden til at acceptere et stort skattesmæk til firmaet Kasi ApS.

Til gengæld ville Skat undlade at forfølge Jesper Kasi Nielsens familie med personlige skattesager.

Metoden fik skarp kritik og var medvirkende årsag til flere tjenestemandssager i Skat i 2013.

Steffen Sværke fra Kammeradvokaten har repræsenteret Skatteministeriet i sagen. Han har ingen kommentarer til dommen.

Virksomheden Kasi ApS tjente en formue i 00'erne på at have eneret på at sælge smykkefirmaet Pandoras produkter i Tyskland, Schweiz og Østrig.

Kasi-Jesper solgte rettighederne tilbage til Pandora i 2010. Siden har han kastet sig over nye smykkeforretninger. Først med Endless Jewelry, som han forlod i 2016, og som siden gik konkurs.

Senest har Kasi-Jesper etableret Amazing Jewelry, der har åbnet butikker i flere lande.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Akavet afvisning: Se hvad der sker,...
bt.dk
Myndighederne advarer: Voldsomt...
bt.dk
Præster modsiger kendt debattør: Nej,...
bt.dk
X Factor-vinderne er tilbage fra USA:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx