Af - 10/09-14 12:09; Opdateret: 10/09-14 13:20

Økologisk sexlegetøj er et hit: Danske kvinder vil  ha' dildoer lavet af træØkologisk sexlegetøj er et hit: Danske kvinder vil ha' dildoer lavet af træ

Økologi og bæredygtighed er ikke kun forbeholdt din køledisk i supermarkedet. Også inden for sexlegetøj er Ø-mærket hot. Naturligvis, siger sexolog. 'Danske kvinder er kræsne forneden'.

storybild

Økologi og bæredygtighed er ikke kun forbeholdt din køledisk i supermarkedet. Også inden for sexlegetøj er Ø-mærket hot. Naturligvis, siger sexolog. Danske kvinder er kræsne forneden. (Billede: www.lust.dk)

Siden Sundhedsstyrelsen tilbage i 2006 påpegede, at visse former for sexlegetøj indeholdt høje koncentrationer af det hormonforstyrrende stof ftalater, er danskerne blevet mere bevidste og kræsne i forhold til valget af stimulanspræparater, de bruger under hyrdetimen i soveværelset.

Fræk fangst: Den her gemte sig i maven på en torsk
Fræk fangst: Den her gemte sig i maven på en torsk

Trædildoer, økologiske massageolier og glidecremer uden kemi er blevet et stort hit blandt en række danskerne, som ifølge sexolog Joan Ørting er trætte af forbudte E-numre. Også forneden.

- Ligesom vi går op i, hvad vi putter i munden, når vi spiser, er vi nu også blevet mere bevidste om, hvad vi putter op i os selv. Det er jo vores anden mund, siger Joan Ørting til metroxpress.

Hun mener, at øko-tendensen er et udtryk for, at danske kvinder har en mere holistisk tilgang til livet - og til sexlivet.

- Vi ser på livet som en helhed, hvor vi i alle dets aspekter fokuserer på, at det skal være rent og fint, lyder det fra Joan Ørting, som mener, at vi efter en periode med nymodens teknologi er på vej tilbage til de gamle dyder.

Ny 'dildo-reklame' chokerer i kampen mod skydegale amerikanere
Ny 'dildo-reklame' chokerer i kampen mod skydegale amerikanere

Dildo-juletræ forarger
Dildo-juletræ forarger

- Vi er ved at vende tilbage til, hvor det hele startede. I urtiden havde man også dildoer, som var lavet af træ. Og det er der virkelig noget maskulint og frækt over. Det føles rigtigt og har den rette duft. Duften af træ. Duften af viking, siger hun.

Trædildo-salget strutter
Hos sex-shoppen www.lust.dk i København går salget af trædildoer og andre økologiske sex-remedier som varmt brød. Over for metroxpress fortæller indehaver, Sabina Elvstam, at økotendensen, som hun mener er udsprunget i Skandinavien, for alvor er boomet inden for det sidste år.

- Vi oplever i langt højere grad, at danske kvinder i dag går op i kvalitet. Det må gerne koste lidt mere, men så samtidig være i orden, fortæller Sabina Elvstam og understreger, at økologisk sexlegetøj cirka er 20 procent dyrere end ikke-økologisk. Lidt ligesom prisforskellen på regulær mælk og øko-mælk.

Kvinde havde sexlegetøj oppe i sig i årevis
Kvinde havde sexlegetøj oppe i sig i årevis

Hos Miljøstyrelsen, som herhjemme regulerer kemikalier i sexlegetøj, oplyser man over for metroxpress, at der siden rapporten fra 2006 ikke rigtig er lavet en dybdegående undersøgelse inden for området. Derfor har man ikke på styrelses-niveau tal på tendensen. Dog oplyser man, at der generelt er et stort fokus på at fremstille produkter uden ftalater:

- Der er stor opmærksomhed på indholdet af ftalater i blød PVC (materialet, som ofte bruges til at fremstille dildoer, red.), og derfor kan der være flere producenter, som skifter til andre materialer, der ikke indeholder ftalater. Men, der findes ingen undersøgelse, der viser i hvor høj grad, så man kan ikke sige noget med sikkerhed, lyder det fra Shima Dobel, der er kemiker i Miljøstyrelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Salget af ejerlejligheder tager 'et...
bt.dk
På vej til at blive historisk: Dansk...
bt.dk
Var med på arbejde: Alexandra udtaler...
bt.dk
Den ukendte verdensstjerne: Mød...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx