Fire partier: Politiet skal have særlige voldtægtsenhederFire partier: Politiet skal have særlige voldtægtsenheder

Politiet skal have særlige voldtægtsenheder, som skal styrke efterforskning, lyder det fra flere partier i både rød og blå blok.

- Der er brug for at samle ekspertisen på voldtægtsområdet i særlige afdelinger, så vi kan være sikre på, at kvindernes sager møder de bedste efterforskere.

Sådan lyder det fra SFs retsordfører Lisbeth Bech Poulsen.

Det bakkes op af partier fra begge sider af folketingssalen.

- Det er en fremragende idé med særlige voldtægtsenheder i politiet. Det vil vi bede justitsministeren se nærmere på at oprette i de fire store byer, lyder det fra Peter Skaarup gruppeformand i DF.

Efter voldtægt: Politiet overtalte mig til at droppe sag
Efter voldtægt: Politiet overtalte mig til at droppe sag

Også Enhedslisten og Konservative bakker op om forslaget, som SF vil tage med til de forestående forhandlinger om politiforliget.

Og det bliver taget godt imod hos Offerrådgivningen.

Det er sød musik i mine ører, for så får kvinderne en behandling, hvor afhørende politibetjent ved, hvordan ofret har det, siger formand, Steen Knudsen.

Knap så begejstret er Socialdemokraterne, som ikke mener, at det nødvendigvis vil styrke voldtægtsområdet at samle ekspertisen i de store byer.

- Voldtægter sker mange forskellige steder i landet, og ofre skal have en bedre behandling uanset, hvor i landet man er, siger retsordfører, Trine Bramsen.


Undersøgelser i både Norge og Sverige viser, at politiets efterforskning på netop voldtægtsområdet kan være mangelfuld.

Politiet har gemt 550 anmeldte sexforbrydelser
Politiet har gemt 550 anmeldte sexforbrydelser

I Norge blev der eksempelvis ikke taget DNA-prøver fra mistænkte i 42 procent af de sager, hvor det var aktuelt ligesom politiet kun hentede relevante elektroniske spor som opkald og videoovervågning i halvdelen af sagerne, hvor det var tilgængeligt.

SF foreslår at indføre et fast tjekskema, så det samme ikke sker i Danmark.

- Der skal være et fast tjekskema i voldtægtssager, så man er sikre på, at politiet husker at tage dna-prøver, tilbyde offerrådgivning og bistandsadvokat, siger Lisbeth Bech Povlsen, der mener, en lignende undersøgelse af det danske politi er en god idé.

Justitsminister Søren Pind (V) har iværksat en undersøgelse af hele området, men vil ikke kommentere de konkrete forslag.

- Jeg vil ikke lægge mig fast på eventuelle ændringer endnu, men jeg er åben over for at tage alle værktøjer i brug, siger han i et skriftligt svar til metroxpress.


LÆS OGSÅ: Kæmpe forskel: Ti gange så mange anmeldte voldtægter i Sverige

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx