Af Maria Christine Madsen - 11/11-17 10:47

Dansk Folkeparti-gruppe brugte hagekors i deres logo: 'Vi beklager, der er sket en fejl'Dansk Folkeparti-gruppe brugte hagekors i deres logo: 'Vi beklager, der er sket en fejl'

I omkring en måned har Dansk Folkeparti i Kerteminde på deres Facebookside haft et logo liggende, hvor nazisternes karakteristiske hagekors er dannet ud af dannebrogsflagene. Efter det blev opdaget, blev billedet hurtigt skiftet ud.

storybild

ARKIVFOTO af det normale DF-logo. (Billede: Simon Læssøe)

Det fortæller formand for Dansk Folkeparti i Kerteminde, Terje Pedersen, til Fyens Stiftstidende.

»Vi beklager, der er sket en fejl, og det er på ingen måde bevidst, at det er kommet på,« siger han.

Han forklarer videre, at partiets Facebook-side er ny, og at det derfor er gået 'lidt stærkt' med at få den op at stå og få lagt nogle billeder ind på siden.

Flere brugere begyndte torsdag at kommentere og dele billedet på de sociale medier. Blandt andet Facebook-brugeren Christian Hansen:

Det noget anderledes DF-logo er ifølge Fyens Stiftstidende skabt som en parodi på DF's normale logo i 2006 af venstrefløjsaktivisten Ole Wolf. Han lavede det som en kommentar til de ligheder, han mener, der er mellem nazismen og Dansk Folkepartis politik.

Til Fyens Stiftstidende understreger formand Terje Pedersen, at han tager stor afstand fra nazismen, og at han ikke har været inde over at vælge billederne til Facebooksiden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx