Af - 16/11-16 16:01; Opdateret: 16/11-16 16:28

Skat skal stange danske skatteål i hele verdenSkat skal stange danske skatteål i hele verden

Skat har allerede hentet over 1,7 milliarder kroner hjem til statskazsen fra lyssky skatteål. Nu strammes nettet yderligere.

storybild

Skat har hentet over 1,7 milliader kroner hjem til statskassen fra udenlandske skattely. Nu har Skat fået tilladelse til at granske pengetransaktione mellem danske banker og alle verdens lande. (Billede: scanpix/arkiv)

Skat intensiverer nu jagten på skatteål, der gemmer formuer af vejen i udenlandske skattely. Det sker, efter Skatterådet har givet Skat tilladelse til jage skatteunddragere i alle verdens lande.

Siden 2009 har Skat i de målrettede indsatser Money Transfer 1 og Money Transfer 2 jagtet skattesnydere i henholdsvis 50 og 64 udpegede skattely-lande.
Frem til i dag har Skat granske omkring 14 millioner pengeoverførsler mellem konti i

Skat betaler seks millioner for skattelæk
Skat betaler seks millioner for skattelæk

en lang række skattely-lande og danske banker. Den indsats har indbragt statskassen ekstra 1,73 milliarder kroner i form af skat, renter og bøder. Desuden er skatteunddragere i flere tilfælde havnet i fængsel.

Forventningerne til tredje fase af projektet er høje, da Skat nu kan samkøre lækkede oplysninger fra blandt andet Panama-papirerne med pengetransaktioner mellem danske banker og alle verdens lande.

Skatteadvokat frygter retssikkerhed i læk
Skatteadvokat frygter retssikkerhed i læk

- Ved at koble nye og lækkede oplysninger med de data, vi allerede har, kan vi langt hurtigere finde frem til de personer, der bruger skattely til skatteunddragelse, siger Jim Sørensen, indsatsdirektør i Skat.

Tredje fase Monet Transfer-indsatsen indledes i foråret 2017, men det er for sent at gemme penge af vejen, hvis man skulle gå rundt med den slags tanker. Skat har nemlig fået Skatterådets tilladelse til at granske pengeoverførsler til og fra udlandet for perioden 1. juli 2013 til 31. december 2016.

Konservative tror på skattegevinst med Panama-læk
Konservative tror på skattegevinst med Panama-læk

Skat har 25 medarbejdere, der arbejder med Money Transfer-indsatsen. Skat skal som hovedregel have en konkret mistanke mod en bestemt skatteyder, før de kan få udleveret oplysninger fra banker i Danmark.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Michelle Obama er på vej med 'ærlige...
bt.dk
Legendarisk dansk boksepersonlighed...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx