Af - 04/06-15 11:20

Historisk: Google-logoet i danske hænderHistorisk: Google-logoet i danske hænder

Som den første dansker nogensinde sætter Mette Ehlers fredag streg til Googles logo – den såkaldte 'Doodle'. Hendes version vil i 24 timer markere 100-året for kvindernes valgret på Grundlovsdag.

Bildstrecke im Grossformat »

Down memory lane med Googles Doodles.

Kender du det? Du googler, og pludselig pynter sjove illustrationer Google-logoet. Logo-illustrationer, som kaldes 'Doodle'.

Når du på fredag Googler, vil Doodlen for første gang i Doodle-historien være kreeret af en dansker. Den danske kunstner fra Ehlerstration, 36-årige Mette Ehlers, skal i anledningen af kvinders valgret på Grundlovsdag illustrere Google-logoet.

- Det er lidt vildt, at Google har bedt mig lave det. Jeg tænkte, at det var en fin opgave og enestående mulighed for at få mine illustrationer ud til rigtig mange. Det er ikke helt gået op for mig, siger Mette Ehlers.

Sådan hædrer Google en ukendt verdenskendt dansker
Sådan hædrer Google en ukendt verdenskendt dansker

Hendes illustration vil pryde Googles startside i 24 timer på Grundlovsdag den 5. juni. Den dag sidder Mette Ehlerst klar foran skærmen:

- Det skal fejres med nogle gode venner og et glas bobler. Jeg skal Google hele dagen, griner Mette Ehlers.

Hun skriver sig ind i en lang række af kreative, sjove og ofte mærkelige versioner af Google-logoet, der siden 2000 indimellem markerer særlige mærkedage.

Googles nye idé er som taget ud af en gyserfilm
Googles nye idé er som taget ud af en gyserfilm

- Mette Ehlers' stil afspejler vores (Googles, red.) meget godt. Hendes illustrationer er legende, friske og har samtidig respekt for budskabet, som både er demokrati og kvinders valgret, siger Christine Sørensen, kommunikationschef for Google.

Mette har arbejdet på illustrationen i et par måneder og ser store fordele ved logoet:

- Fordi det er Googles logo, har jeg friere rammer. Der er så mange, der kender logoet, og derfor kan jeg godt lave lidt om på formerne, uden logoet bliver ukendeligt, siger Mette Ehlers.

LÆS OGSÅ: Google Chrome har et hemmeligt spil - og det er yderst vanedannende

LÆS OGSÅ: Prostitueret idømt seks års fængsel for Google-chefs død

LÆS OGSÅ: TV: Googles selvkørende bil indtager snart de amerikanske veje

LÆS OGSÅ: Google Maps i drillehumør: Hvad tisser Android-figuren på?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx