Af - 07/09-15 06:50; Opdateret: 09/09-15 14:47

TV: Flygtninge mødt af bidende kulde i RødbyTV: Flygtninge mødt af bidende kulde i Rødby

Efter ufattelige strabadser bliver udmattede flygtninge smidt på porten i Danmark. Det fik søndag aften adskillige til at bryde sammen på en kold vej i Rødby.

- Vi har en, som nægter at gå med frivilligt. Må vi bruge tvang?

Flygtningestrømmen ind i Europa er nået til Danmark, hvor en mur af uniformeret politi søndag var parat til at tage imod dem i Rødby på en kold og klam efterårsaften.

Læs Støjbergs skræmmeannonce til flygtninge
Læs Støjbergs skræmmeannonce til flygtninge


Udmattede, desperate og forhutlede flygtninge blev gennet ind i busser og kørt væk, da de kom med færgen fra Puttgarden. De blev installeret på et lokalt hotel, hvor de afventer at blive sendt retur til Tyskland mandag eller tirsdag. En af dem er irakiske Ali, som vi mødte umiddelbart efter, han var gået fra borde.

Svensk politi: Danmark er et transitland som Ungarn
Svensk politi: Danmark er et transitland som Ungarn


Han har brugt 40 dage på at komme fra Bagdad til Rødby.

- Jeg er rejst gennem Tyrkiet, sejlet til en græsk ø og videre til Athen og derefter rejst op gennem Serbien og Ungarn, hvor jeg var ved at dø i en skov. Jeg er heldig at være i live, siger han til metroxpress.

Ali har brugt 40 dage på at komme fra Bagdad til Rødby.


Han kan kun tale med os i et øjeblik, fordi politiet vil have ham om bord på en bus med det samme.

- Jeg har forladt Irak, fordi jeg blev kidnappet. Selv om jeg slap væk, frygter jeg for mit liv, og vil bo et fredeligt sted. Jeg prøver at komme til Finland, og jeg er meget skuffet over, at politiet har taget mig. Jeg vil helt sikkert forsøge at komme gennem Danmark igen, hvis jeg får chancen, siger Ali, der arbejdede som kemiingeniør, inden han blev flygtning.

- Jeg ville ønske, jeg kunne bede jeres læsere om hjælp, men hvordan skal de hjælpe mig, siger han samtidig med at han stiger på politiets bus.

En gruppe flygtninge er løbet fra politiet på Lolland
En gruppe flygtninge er løbet fra politiet på Lolland


Samme desperation tegner sig hos to kvinder, som er stukket af ud at et vindue på Stop’n Sleep Hotel. De har hurtigt indset, at de ikke kan undslippe, da der er betjente overalt. Men den ene har gemt sig i en bevoksning, mens den anden sidder grædende og holder om sine børn i vejkanten. De græder også.

- Nej, I må ikke bruge tvang, I må vente, lyder det over radioen til den uniformerede betjent, som ønsker at fjerne kvinderne. Han adlyder.

Sammen med sine kolleger kan han kun iagttage de fortabte mennesker, som nu endnu en gang bliver kastet ud i en håbløs og udsigtsløs situation.

LÆS OGSÅ: Red Barnet: Indsamlingsbøsser proppet efter flygtningestrøm

LÆS OGSÅ: UNCHR-chef: Europa kan håndtere migrantkrisen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx