Af - 27/03-15 15:13

Dansker identificeret: Søren omkom i fly-katastrofenDansker identificeret: Søren omkom i fly-katastrofen

Der er blevet sat navn på det danske offer ved tirsdagens flystyrt i Alperne.

storybild

(Billede: LinkedIn/Polfoto)

Den dræbte dansker ved tirsdagens flystyrt i Alperne var ingeniøren Søren Berg. Det bekræfter familien gennem en tidligere arbejdsgiver til BT.

Torsdag blev navnelisten for passagererne ombord på Germanwings-flyet, der styrtede tirsdag, lagt ud på flere medier, heriblandt spanske El Mundo. Et af de mere dansk-klingende navne var Søren Berg, og han er nu blevet identificeret som den omkomne dansker.

- Han var en vellidt og professionel kollega, siger direktøren for presse og investorer i Rockwool International, Thorkild Diness Jensen, der udtaler sig efter aftale med Søren Bergs familie, til BT.

Flystyrt: Pilot satte autopiloten til 30 meters højde
Flystyrt: Pilot satte autopiloten til 30 meters højde

Søren Berg var ifølge sin LinkedIn-profil bosat i Barcelona, hvorfra han drev sit eget konsulentfirma US2 Consulting Ltd. Før det havde han været ansat i Rockwool i tre år som senior projektmanager.

I Rockwool stod Søren Berg ifølge BT i spidsen for arbejdet med at anlægge en ny fabrik i Memphis, USA.

Norwegian og EasyJet ændrer cockpitregler efter flystyrt
Norwegian og EasyJet ændrer cockpitregler efter flystyrt

Han har også fungeret som projektleder i Holland for Rockwool. Søren Bergs karriere har desuden bragt ham omkring ansættelser i Lego og Vejle-virksomheden Landmark A/S.

For Lego arbejdede han også i Kladno, Tjekkiet, i forbindelse med byggeriet af nye produktionsfaciliteter for den danske legetøjsproducent.

'I vores værste mareridt, havde vi ikke kunnet forestille os dette'
'I vores værste mareridt, havde vi ikke kunnet forestille os dette'

Søren Berg var blandt de 150 mennesker, der omkom i tirsdags, da et fly fra det tyske lavprisselskab Germanwings styrtede ned i Alperne i det sydlige Frankrig. Efter alt at dømme skyldtes katastrofen, at andenpiloten Andreas Lubitz bevidst sendte flyet og alle passagererne i den visse død.

Flightradar24 har fundet frem til, at autopiloten omkring klokken 10.30 manuelt blev sat til at flyve 30 meter over jorden. På det tidspunkt var andenpiloten alene i cockpittet, og han havde lukket kaptajnen ude, så han ikke kunne komme ind og forhindre katastrofen.

Torsdag aften ransagede tysk politi Andreas Lubitz lejlighed, og der fandt de ifølge den tyske anklagemyndighed en sygeerklæring for tirsdag, altså den dag, hvor flyet styrtede ned.

Derudover har flere medier, blandt andet Daily Mail og Bild, rapporteret om, at han lidt af psykiske problemer og var under behandling.

Flystyrt: Det ved vi om andenpiloten
Flystyrt: Det ved vi om andenpiloten


LÆS OGSÅ: Pilot fløj med vilje ind i bjerg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Folkeskoleelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx