Af - 01/01-14 14:22

Denne historie diskuterede vi mest på sociale medier i '13Denne historie diskuterede vi mest på sociale medier i '13

Et forsøg om mobilstrålings indflydelse på karse var det mest omtalte på sociale medier sidste år, viser en opgørelse.

storybild

(Billede: Polfoto/KHAN TARIQ MIKKEL)

Er det skadeligt for hjernen at sove med mobilen ved siden af hovedpuden eller at tale for meget i den? Den debat har været i gang længe herhjemme, men sidste forår kom fem danske skolepiger på alles læber, da de bidrog med et originalt forskningsprojekt i jagten på svaret:

De placerede bakker med karsefrø i et rum uden stråling og et rum med stråling, og resultatet viste klokkeklart, at karsen voksede bedst uden stråling. Det har vakt international opsigt, skrev dr.dk i maj 2013, og den historie endte med at blive den, danskerne har diskuteret mest på Facebook, Twitter, Google+ og Linkedin det forgangne år.

10 gode grunde til at droppe Facebook i 2014
10 gode grunde til at droppe Facebook i 2014

Det viser en opgørelse foretaget af SDU-lektor Filip Wallberg, der har specialiseret sig i 'virale nyheder', altså nyheder, der deles på sociale medier, skriver MediaWatch.

Nummer to på listen over de mest delte historier på sociale medier er fra vores eget univers her på mx.dk, nemlig artiklen 'Hér er reklamen der giver ALLE en klump i halsen' om en thailandsk kommunikations-reklame, der er blevet et kæmpe-hit på sociale medier.

Teenagere: Facebook er død og begravet
Teenagere: Facebook er død og begravet

Ser man på top 20-listen over de historier, der har været mest spredt på sociale medier, er Ekstra Bladets netside eb-dk topscorer med hele seks historier på listen. Mx.dk er nummer to med tre historier på top 20-listen. Udover den førnævnte drejer det sig om artiklerne 'Handicappet pige fik Simon Cowell til at måbe' og 'Opråb hitter: Tag jer sammen, muslimer!'.

DR-historien om biologiforsøget med karse og mobilstråling blev delt, kommenteret eller liket i alt knap 83.000 gange.

LÆS OGSÅ: Vores smartphones er den nye narko

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx