Af Ritzau - 18/11-16 00:52

Forskere forventer fortsat vækst i antal af friplejehjemForskere forventer fortsat vækst i antal af friplejehjem

Kommuner lukker små plejehjem, og det har fået 50 private plejehjem til at åbne, siden det blev muligt i 2009.

storybild

Siden det blev muligt at oprette friplejehjem i 2009, er der skudt omkring 50 private plejehjem op. Her er vi på et offentligt plejehjem i København. (Billede: Scanpix/Torkil Adsersen)

Ifølge kommunalforskere vil der i fremtiden opstå stadig flere friplejehjem.

Det skriver Jyllands-Posten fredag.

Ifølge forskerne vil friplejehjem fortsat poppe frem i takt med, at kommunerne vil blive ved med at lukke små plejehjem og samle ældreplejen i de større byer.

Siden det blev muligt at oprette friplejehjem i 2009, er der skudt omkring 50 private plejehjem op. Og der er yderligere 15-20 projekter på vej, skriver avisen.

Programchef Kurt Houlberg fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora) siger, at der ikke er noget, der tyder på, at den udvikling vil stoppe.

- Kommunerne vil fortsætte den vej, og nogle steder vil plejecentrene blive yderligere integreret med hjemmepleje og for eksempel sundhedshuse for at opnå stordriftsfordele, siger han til Jyllands-Posten.

Ole Helby Petersen, professor på Roskilde Universitet, forventer, at stadig flere borgere vil foretrække et særligt tilbud.

- Først kom stigningen i antallet af friskoler. De seneste år er der kommet flere private daginstitutioner. De kommende år tyder meget på, at der vil komme flere private plejehjem, siger han til Jyllands-Posten.

Avisen skriver, at Ældre Sagens fremtidsstudium, der indeholder svar fra mere end 4000 personer mellem 50 og 89 år, viser, at ældre vil bo tæt på familie og venner.

Bortset fra at have et godt helbred er det øverst på ønskelisten til en god alderdom.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx