Af - 07/04-14 23:21

Cirkusser raser: Skal søge om lov til at rejse telteCirkusser raser: Skal søge om lov til at rejse telte

Danske cirkusser raser over, at de skal søge byggetilladelse, hver gang de rejser deres telt. Men reglerne gælder også store festtelte.

storybild

Sammenstyrtede telte sidste sommer har strammet reglerne. (Billede: Polfoto)

Det kan komme til at koste flere tusinde kroner til kommunen at slå et telt op. Det har en række af landets cirkusser måttet sande. Men faktisk kan det også komme til at ramme helt almindelige mennesker. Det skyldes, at det kan være ulovligt at slå store telte op uden først at søge om byggetilladelse.

- Reglen stammer fra en gammel bestemmelse fra 1961 i byggeloven. Hvis en 'transportabel konstruktion' bruges på samme måde som en almindelig bygning, så skal der søges om byggetilladelse, fortæller specialkonsulent i Energistyrelsen Rikke Holgersen.

Reglen har dog været brugt meget forskelligt i kommunerne. Energistyrelsen har de seneste år skrevet til kommunerne og mindet dem om reglerne - senest efter nogle episoder sidste sommer, hvor store telte styrtede sammen.

Cirkusdirektør sigtes efter teltkollaps
Cirkusdirektør sigtes efter teltkollaps

Det har især gået ud over de danske cirkusser. Turnéchef Klaus Jochumsen fra Cirkus Arena anslår, at de otte cirkusser i Danmark når at stille deres telt op mere end tusind gange i løbet af sommeren. Hver gang skal de søge om tilladelse:

- Så det er der meget bøvl i, og så koster en byggetilladelse også penge. Det kan blive kostbart, siger Klaus Jochumsen.

Derfor må motorcyklister parkere gratis
Derfor må motorcyklister parkere gratis

Præcis hvor kostbart afhænger af, hvor meget den enkelte kommune vælger at tage for sagsbehandlingen. I Aarhus Kommune koster den kategori, som store telte vil falde under, knap 1.800 kroner for en byggetilladelse.

Energistyrelsen er ved at indføre en certificeringsordning for telte, så de kan blive godkendt til at blive slået op et ubegrænset antal gange.

- Den bliver klar fra næste år, fortæller Rikke Holgersen fra Energistyrelsen.

Pia K. vil afskaffe sommertid
Pia K. vil afskaffe sommertid

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx