Af Julie Laurs Bundgaard - 04/10-17 04:00

Hver sjette ung søger kærligheden online - der er bare ét problemHver sjette ung søger kærligheden online - der er bare ét problem

Mange danske unge leder efter kærester på nettet. Det kan være problematisk, advarer forsker.

storybild

Dårlige scorereplikker og sleske komplimenter er rykket direkte fra klubbens fedtede dansegulve og ind i indbakkerne på diverse datinghjemmesider og datingapps. Dermed er det hver sjette dansker mellem 16 og 24 år, der swiper på telefonen eller klikker løs på dating-hjemmesider, når de skal finde en at gå på date med. Det viser nye tal fra Danmarks statistik.

Den store andel af unge, der dater på nettet, kan ifølge eksperter være problematisk - i hvert fald hvis de unge håber at finde ægte kærlighed i den store online-datingjungle.

Jacob de Lichtenberg, som er ekspert i kropssprog og forfatter til bogen 'Datingens psykologi', understreger, at mange unge bruger netdating som noget uforpligtende og sjovt, hvilket kan skabe problemer for de brugere, der er på seriøs jagt, og som rent faktisk gerne vil have en kæreste.

»Et af problemerne ved onlinedating i forhold til dating i klassisk forstand er, at når vi bliver stillet overfor mange valgmuligheder, så bliver det sværere for os at tage et valg, og når man endelig gør det, så er man mindre tilfreds med resultatet,« siger han.

Også dating-coach Jens W. Pedersen mener, at onlinedating medvirker til, at der skabes en datingkultur med stor udskiftning, fordi de mange singler er bange for at gå glip af noget.

»Netdating medvirker til en form for forbrugerkultur i datingverdenen. Det er nemt og let tilgængeligt at finde en kæreste, men det er ligeså nemt at smide kæresten ud, hvis det ikke er den rigtige. Derfor vil jeg råde dem, der ikke bare har lyst til et hurtigt knald, til at tage den lidt med ro og måske søge kærligheden et andet sted.«


Fire facts om danskere, der dater på nettet

Nye tal fra Danmarks statistik viser, at 320.000 danskere i alderen 16-89 år har brugt netdating inden for de seneste tre måneder. Her er fire ting, du måske ikke vidste om danske netdatere.

  • Unge mænd dater mest på nettet: Unge mænd er den befolkningsgruppe, der benytter sig flittigst af netdating. Faktisk har hele 18% af mænd mellem 16-24 år og 14% af mænd mellem 25-34 år været på netdating indenfor de seneste tre måneder.
  • Både landmænd og læger. Uddannelse gør ikke nogen forskel for brugen af netdating. Personer, der kun har færdiggjort grundskolen, bruger netdating lige så flittigt som personer, der har færdiggjort en lang videregående uddannelse.
  • Mere end hver fjerde er allerede i et forhold. Man skulle tro, at folk, der dater på nettet, er singler - men det er ikke tilfældet. Faktisk er hele 27% af de personer, der bruger netdating-apps eller hjemmesider, i et parforhold.
  • Folk fra hovedstaden er de flittigste netdatere. Netdating er mest udbredt i Region Hovedstanden, hvor 8% af borgerne har brugt netdating inden for de seneste tre måneder. Det kan forklares ved, at der er en stor andel af yngre indbyggere i hovedstaden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx