Af - 09/09-14 21:05

DF’er i modvind efter Facebook-opslagDF’er i modvind efter Facebook-opslag

En folketingskandidat fra Dansk Folkeparti får kritik for at kæde udgifter til ældres julearrangementer og indvandring sammen.

storybild

Kristian Tørning har fået en del kritik på Facebook, efter at have delt denne udmelding. (Billede: Facebook)

- Hvis der ikke er råd til at holde jul for ældre på plejecentre, så må vi spare penge ved at stoppe indvandringen.

Så bombastisk lyder udmeldingen fra politikeren Kristian Tørning, der stiller op til Folketinget for Dansk Folkeparti i Gladsaxe.

S-politiker politianmeldt af DF'er for hitler-kommentar
S-politiker politianmeldt af DF'er for hitler-kommentar


Den noget utraditionelle sammenkædning mellem flæskesteg til ældre og asyl til udlændinge har i de seneste dage vakt harme på Facebook, hvor Kristian Tørning delte sit budskab i forgårs.

- Vildt hvis I kan få vælgere på så uintelligent en sammenkædning!!! Jeg ved ikke om det siger mest om partiet eller jeres vælgere! Men det står nok ret galt til for begge parter, lyder en kommentar.

- Det har da intet med hinanden at Gøre. DF er igen ude på at score billige point, lyder en anden.

LA: Dansk Folkepartis finanslovudspil er mærkeligt
LA: Dansk Folkepartis finanslovudspil er mærkeligt

Kristian Tørning afviser imidlertid beskyldningerne om, at han blot er ude efter at skaffe billige point forud for det kommende folketingsvalg.

- Der må jeg sige nej. Det mener jeg ikke. Jeg mener ikke, der er noget billigt i det her. Jeg ved godt, det tit bliver fremstillet som en form for kommunikationsstrategi, men det mener jeg ikke, siger han til mx.dk.

Mener du da, at det er et spørgsmål om enten eller - velfærd eller indvandring?

- Helt så hårdt kan man nok ikke sætte det op. Men hvis vi bliver ved med at holde det niveau (af indvandring, red.), vi har nu, må vi indstille os på, at der bliver mindre velfærd.

Men synes du ikke, det er mærkeligt at sammenkæde de to udgifter?

- Jeg synes, det er bemærkelsesværdigt, at sådan et forslag overhovedet kan komme op i en kommune, at man afskaffer sociale arrangementer for ældre, siger han med henvisning til, at man i Esbjerg kommune kigger på et forslag om at afskaffe arrangementer i forbindelse med blandt andet jul og nytår på ældrecentre.

DF: Flere penge til ældre, syge og arbejdsløse
DF: Flere penge til ældre, syge og arbejdsløse

Ifølge tal udarbejdet af Rockwool Fonden bidrager ikke-vestlige indvandrere med et minus i statskassen på 16,6 milliarder kroner i år. Og Kristian Tørning mener altså, at de penge i stedet skal forhindre, at der sker forringelser på ældreområdet.

- Når jeg vælger at kæde de ting sammen, handler det om, at vi kun har de penge, vi har. Dem skal vi prioritere. Jeg mener, man bør kigge på, hvor der kan hentes penge ind, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx