Af Lars Dinesen - 03/09-14 16:45

En 26-årig mand er for farlig til almindeligt fængselEn 26-årig mand er for farlig til almindeligt fængsel

Retten i Aarhus har idømt en mand forvaring for grov vold og trusler. Han har anket dommen til landsretten.

t nævningeting ved Retten i Aarhus tog onsdag lovens nok hårdeste straf i brug, da det besluttede at idømme en 26-årig mand forvaring.

Kenni Stegemeier Lausch, der har flere domme for personfarlig kriminalitet bag sig, blev dømt for grov vold, trusler og hærværk.

10. august sidste år opsøgte han en nu 56-årig mand, som blev stukket bag det ene øre med en kniv. Derefter stak han flere gange ud efter offeret, der kun undgik at blive ramt, fordi det lykkedes ham at stikke af.

35-årig idømmes forvaring for groft gidseldrama
35-årig idømmes forvaring for groft gidseldrama

I april var Kenni Lausch blevet dømt for vold mod offerets datter og hendes kæreste. Men 16. juli lykkedes det ham at flygte fra fængslet, hvorefter han altså knap en måned senere opsøgte og overfaldt den 56-årige.

Et par dage efter overfaldet blev han anholdt og har siddet varetægtsfængslet siden. Men under varetægtsfængslingen kom han med alvorlige trusler mod en arrestsygeplejerske.

- Hun er bare en hjernelam kælling og en fucking klam luder. Jeg smadrer hende, sagde han ifølge anklageskriftet til en af arrestsygeplejerskens kolleger.

Københavnsk gidseltager risikerer forvaring
Københavnsk gidseltager risikerer forvaring

Ifølge senioranklager Rikke Hyttel fra Østjyllands Politi gik anklagemyndigheden efter en forvaringsdom, fordi den nu dømte vurderes som særdeles farlig, og man frygter, at han ellers vil begå ny grov kriminalitet.

- Det er vores opfattelse, at der er stor risiko for, at den nu dømte ville begå ny kriminalitet, og dermed er forvaring påkrævet af hensynet til retssikkerheden, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Fanget igen! Så vanvittigt var Amin Nasris overfald
Fanget igen! Så vanvittigt var Amin Nasris overfald

Det var et enigt nævningeting, som fulgte anklagemyndighedens påstand om forvaring, der ofte beskrives som den hårdeste straf i Danmark. Sammen med fængsel på livstid er forvaring nemlig den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.

Den 26-årige ankede på stedet dommen til Vestre Landsret.

LÆS OGSÅ: Politiet advarer: Brutal voldsmand netop flygtet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx