Af - 02/02-14 22:22; Opdateret: 03/02-14 08:51

Martin Lidegaard flygter fra skandalesagMartin Lidegaard flygter fra skandalesag

Thorning og Vestager flytter radikale Martin Lidegaard fra Klimaministeriet til Udenrigsministeriet midt i den såkaldte solcellesag.

storybild

Martin Lidegaard (R) har grund til smil: Han bliver efter alt at dømme forfremmet til udenrigsminister i morgen. (Billede: Polfoto)

Huller i solcelleloven har kostet den radikale klimaminister Martin Lidegaard en næse og vil komme til at koste forbrugerne milliarder af kroner.

Men med den ministerrokade, regeringen forventes at gennemføre i morgen, forlader Lidegaard Klimaministeriet og bliver ny udenrigsminister.

OVERBLIK: Her er hele Thornings nye ministerhold
OVERBLIK: Her er hele Thornings nye ministerhold

- Det er ingen hemmelighed, at solcellesagen har været meget uheldig for ham og stadigvæk er verserende, så det er fornuftigt for ham at komme væk. Han er kendt for det globale udsyn og oplagt som udenrigsminister, når De Radikale har fået den post, vurderer Informations politiske redaktør Casper Dall.

V: Vi kommer til at mangle svar
Dermed smutter Lidegaard fra den alvorlige solcellesag, der allerede har indbragt ham en næse og forbrugerne en ventende milliardregning, og det møder kritik fra Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt.

- Det tager jeg som et udtryk for, at han har været meget belastet af den solcellesag. Ved at flytte ham til Udenrigsministeriet er det klart, at det bliver det sværere at få gjort regnskabet op efter Martin Lidegaards meget dårlige håndtering af den sag, mener Lilleholt.

Næse på vej til fire topministre i solcellesag
Næse på vej til fire topministre i solcellesag

- Vi kommer til at mangle nogle svar på, hvor ansvaret skal placeres, tilføjer Venstre-manden.

Ifølge både DR og TV2 bliver det radikale Rasmus Helveg, der overtager Klima- og Energiministeriet og dermed solcellesagen fra Lidegaard. Helveg nåede dermed kun at være udviklingsminister i godt to måneder – den tjans overtages af socialdemokraten Mogens Jensen.

Top-embedsmænd hemmeligholdt vigtige oplysninger i 14 dage
Top-embedsmænd hemmeligholdt vigtige oplysninger i 14 dage

Jensens område udvides i forhold til hidtil, idet posten som handels- og europaminister nedlægges. Handelsdelen bliver lagt ind under udviklingsministeren, mens udenrigsministeren overtager EU-politikken.

Den nye udenrigsminister Martin Lidegaard er i øvrigt ikke medlem af Folketinget, hvilket er usædvanligt på den post.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forbudt i Europa siden 2012: Nu...
bt.dk
'Porno er lig med utroskab - uden tvivl'
bt.dk
Mascha Vang afslører: To nye...
bt.dk
Ung mand dræbt i ulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx