Af - 10/08-14 22:47

Hvordan børster man bedst tænder? Forskerne er uenige om det meste - undtagen ét godt tipHvordan børster man bedst tænder? Forskerne er uenige om det meste - undtagen ét godt tip

Hverken tandlæger eller forskere aner, hvordan og hvor længe man skal børste tænder, afslører forskere, som dog har et godt råd til dig i al forvirringen.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Tandlægerne er fulde af alverdens gode råd til, hvordan du bedst skal børste dine tænder. Men rådene er, som vinden blæser, for ingen ved, hvad der er bedst.

Så hård er konklusionen fra et britisk forskerhold fra University College, som har undersøgt, de råd som tandlæger og producenter af tandbørster giver forbrugerne.

De to forskningsledere, tandlæge John Wainwright og professor Aubrey Seiham har sammen med deres hold analyseret 66 forskellige råd i hele den vestlige verden.

- Men der er ingen enighed om, hverken børstemetode eller længden af den optimale børstning, forklarer de to forskere i magasinet, British Dental Journal.

Rådene til hvor lang tid man skal bruge per gang varierer mellem to og tre minutter. Nogle anbefaler to gange om dagen, andre siger tre gange er nødvendigt. Og i alt var der anbefalinger til seks forskellige måder at børste på.

Forældre betaler tusindvis af kroner for perfekte tænder til deres børn
Forældre betaler tusindvis af kroner for perfekte tænder til deres børn

- Der er mellem de professionelle hverken konsensus omkring generelle råd eller omkring råd til børn, ældre eller mennesker med tandproblemer. Det bør bekymre hele professionen - også i betragtning af at tandbørstning er noget, som mange gør to gange om dagen.

Sjælden sygdom: Teenager fik fjernet 232 tænder
Sjælden sygdom: Teenager fik fjernet 232 tænder

Men selv om forskerne konkluderer, at ingen metode er bedre end andre, så har de alligevel et godt råd:

- Gør som du plejer, men tjek ved hjælp af et farvemiddel fra apoteket om dine rutiner betyder, at du når frem til alle tænder.

Ekstrem kropsudsmykning: Model får gigantisk hul i sin kind
Ekstrem kropsudsmykning: Model får gigantisk hul i sin kind

Ny trend: Nu kan du få tatoveret dine tænder
Ny trend: Nu kan du få tatoveret dine tænder


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx