Af - 13/01-15 11:09; Opdateret: 13/01-15 12:19

Pust her! Gymnasier vil teste elever for stoffer og alkohol i skoletidenPust her! Gymnasier vil teste elever for stoffer og alkohol i skoletiden

Nu har flere gymnasier indført muligheden for at teste elever for hash, alkohol og stoffer i hverdagen.

storybild

På flere uddannelsesinstitioner har de nu taget nye metoder i brug for at komme stoffer og alkoholmisbrug til livs. Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Gentofte HF er et af de gymnasier, der har taget nye våben i brug i kampen mod elever, der finder danskundervisningen mistænkelig sjov. Det skriver Berlingske.

Den er en af de uddannelsesinstitutioner, der nu har indført at man må alkohol- og stofteste eleverne i skoletiden ved hjælp af spyt- og alkoholtests.

Om årsagen til indførelsen siger skolens rektor, Henrik Cornelius:

- Jeg har før sendt folk hjem, fordi de var berusede i et omfang, så jeg mente, at jeg godt kunne skønne, at de var berusede. Men med det her tiltag bliver det lettere. Så behøver vi ikke diskutere med den enkelte elev, siger han.

Kender du det? Gymnasieelever dropper skolen om mandagen
Kender du det? Gymnasieelever dropper skolen om mandagen

Et af de gymnasier, der overvejer at følge Henrik Cornelius i fodsporene er Greve Gymnasium.

Men ifølge rektor mette Trangbæk Hammer er det ikke bare ligetil at indføre de omdiskutterede tests:

- Der er noget vældigt grænseoverskridende i, at vi skal ind og teste, om elever er påvirkede. Det er en indgriben i privatsfæren, men vi kan godt være i nogle situationer, hvor hvis ikke vi tester dem, så kan vi ikke dokumentere det, og så kan de bare blive ved, siger hun.

Medie: Gymnasieelever snyder og betaler for at få lavet stor opgave
Medie: Gymnasieelever snyder og betaler for at få lavet stor opgave

Rektor på Gentofte HF Henrik Cornelius mener dog ikke, at tiltaget er specielt dramatisk:

- Det er ikke en systematisk dopingkontrol, men et virkemiddel til, at vi undgår en diskussion om, at de er påvirkede eller ej. Reglerne har altid været sådan, nu er forskellen bare, at man har muligheden for at teste for det. Hvis en elev ikke er påvirket, er det jo også uretfærdigt, at læreren står og siger, at de er påvirkede, siger han.

Borgerlige vil have flere eksaminer i gymnasiet
Borgerlige vil have flere eksaminer i gymnasiet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx