Af - 21/02-14 16:26; Opdateret: 21/02-14 20:33

Kommune om sexsag i børnehave: 5-årig dreng var ikke aleneKommune om sexsag i børnehave: 5-årig dreng var ikke alene

Tilsynsenheden ved Herning Kommune retter stor kritik af børnehave i betændt sexsag, men mener samtidig ikke, at en 5-årig dreng var alene med sin eksperimenterende adfærd.

storybild

Tilsynsenheden ved Herning Kommune retter stor kritik af børnehave i betændt sex-sag, men mener samtidig ikke, at en 5-årig dreng var alene i sin 'eksperimenterende' adfærd. (Billede: Polfoto/Arkivbillede)

En meget betændt sag fra Herning, hvor en gruppe forældre mener, at en 5-årig dreng har seksuelt forulempet deres børn, kaster nu stor kritik af sig mod børnehaven, hvor det skulle være sket.

Børnehuset Lindely har således fået ni henstillinger af kommunens Tilsynsenhed, efter institutionen kom under skærpet tilsyn, da forældrene kom frem med deres kritik i slutningen af sidste år.

Sexsag: Børnene flygter fra børnehave
Sexsag: Børnene flygter fra børnehave

- Det er sjældent, vi kommer med ni henstillinger på en institution, men det har også været en meget omfattende undersøgelse, siger Pia Strandbygaard, der er afdelingsleder på Tilsynsenheden i Herning Kommune.

5-årig, børnehave og forælder anmeldt i sexsag
5-årig, børnehave og forælder anmeldt i sexsag

Tilsynets ni nye krav til børnehaven handler blandt andet om, at de skal have bedre styr på personalets tavshedspligt, pligt til at indgive underretninger, krav til dokumentation og en handlingsplan i forhold til børns seksuelle lege.

Sex-anklaget dreng flytter væk med forældre
Sex-anklaget dreng flytter væk med forældre

Dog mener tilsynsenheden ikke, at der har været tale om deciderede sexlege, men om en eksperimenterende adfærd, hvor den 5-årige dreng ikke har været alene om det.

- Børn har en eksperimenterende adfærd, og der er flere børn, der i denne sag har syntes, at det har været spændende. Det er ikke kun et barn, der har været med i sagen. Om det så er foregået under tvang er svært at afgøre, siger hun.

Mor: Børnehave-formand truer mig til tavshed
Mor: Børnehave-formand truer mig til tavshed

Konklusionerne i rapporten er opnået efter talrige samtaler med både forældre og personale.

Bestyrelsesformand for Børnehuset Lindely, Knud Haaning Andersen, siger i en pressemeddelelse, at der nu er sat punktum i sagen.

- Det skærpede tilsyn i Børnehuset Lindely har vist, at der ikke er grundlag for beskyldningerne om, at et enkelt barn har begået seksuelle overgreb på andre børn. Derimod er der grundlag for at stramme op på andre forhold i institutionen. Det tager vi til os og arbejder videre med - uden at miste det fokus, vi hele tiden har haft og fortsat vil have: At sikre børnene en tryg og tillidsfuld hverdag i Lindely.

Far til sex-anklaget 5-årig: Forældrene lyver
Far til sex-anklaget 5-årig: Forældrene lyver

Ud fra de ni henstillinger er der nu blevet lavet en handlingsplan, som kommunen vil følge op på med et uanmeldt besøg indenfor det næste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Riis-stjerne indrømmer for...
bt.dk
Han voksede op i Albertslund: Nu...
bt.dk
Messi udraderer Ronaldo: Krydser vild...
bt.dk
Lars Løkke i krig med avis i nat: Min...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx