Af - 17/06-15 20:00

DF vil forbyde muslimske fester i skolerDF vil forbyde muslimske fester i skoler

Dansk Folkeparti vil have en borgerlig regering til at forbyde skoler og børnehaver at fejre muslimske helligdage. Forslaget afvises af socialminister Manu Sareen.

storybild

Muslimske børn må kigge langt efter muslimske fester i folkeskolen, hvis det står til Dansk Folkeparti. (Billede: Polfoto)

Det skal forbydes folkeskoler og børnehaver at give elever fri på muslimske helligdage.

Sådan lyder et lovforslag fra Dansk Folkeparti (DF), som partiet vil have med i forhandlingerne om en borgerlig regering.

- Det skal skrives ind i folkeskoleloven, at man ikke fast må markere andre kulturers højtider som eid-festen. Skoler og børnehaver skal fejre danske højtider - ikke andre kulturers, siger udlændingeordfører Martin Henriksen.

LA-politiker trodser Thorning: - Send brevet retur
LA-politiker trodser Thorning: - Send brevet retur

DF vil samtidig have svinekød tilbage og halalkød fjernet fra hjemkundskab og børnehavernes madordninger. Frikadeller og leverpostej er nævnt direkte i lovforslaget. Børn, som ikke spiser svinekød, skal dog have alternativer.

En opgørelse fra Københavns Kommune i 2009 viste, at 44 folkeskoler og 11 andre skoler - i alt 76 procent af alle skoler - giver elever fri til eid og ramadan. 30 skoler bruger ikke svinekød og køber halal.

Lovforslaget henviser til Martin Skriver, der i februar i Berlingske skrev om jagten på en vuggestueplads til sin søn:

'Da vi fjerde gang fik at vide, at der ud over maden også fulgte en uges eid-fest med, blev det for meget. Det er simpelthen forkert, at vores børn udsættes for andres religiøse særregler.'

Her er Helles brev til 1,5 million danskere
Her er Helles brev til 1,5 million danskere

Forslaget afvises af socialminister Manu Sareen (R):

- Helt kort vil jeg slå fast, at jeg ikke er minister for frikadeller og for fester i de danske børnehaver, og det bliver jeg sådan set heller aldrig. Det er ikke Folketingets opgave at lovgive om frikadeller og juletræsfester, siger han.

Også Venstres Jakob Engel-Schmidt er skeptisk.

- Jeg har ualmindelig svært ved at forestille mig et mad- og højtidstilsyn. Det må være op til forældrebestyrelserne at bestemme, sagde han i Folketinget.

LÆS OGSÅ: DF vil have omfattende overvågning i landets storbyer

LÆS OGSÅ: BULLSHIT-barometer: Har Thorning 'styr' på De Radikale?

LÆS OGSÅ: Qvortrup efter tæt valgdebat: - Thorning leger med ilden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx