Af - 26/09-13 18:54; Opdateret: 26/09-13 19:35

Dansker fængslet for pirateri i RuslandDansker fængslet for pirateri i Rusland

En dansk kvindelig Greenpeace-aktivist er blevet varetægtsfængslet i op til 60 dage i Rusland. De russike myndigheder vil sigte hende for pirateri.

storybild

En kvindelig dansk miljøaktivist, Anne Mie Roer Jensen, som var om bord på Greenpeace-skibet Arctic Sunrise, er af russisk domstol varetægtsfængslet i op til to måneder. (Billede: Polfoto/AP)

Den 26-årige danske miljøaktivist, Anne Mie Roer Jensen, som var om bord på Greenpeace-skibet Arctic Sunrise, er af en russisk domstol varetægtsfængslet i op til to måneder.

- Hun er blevet varetægtsfængslet på samme grundlag som de andre. De russiske myndighheder vil undersøge mulighederne for at rejse tiltate for pirateri, siger den arktisk ansvarlige for Greenpeace i Danmark, Jon Burgwald, der oplyser, at hun blev varetægtsfængslet ved 18-tådein.

Prøver at få hende frigivet
Han forklarer, at de nu prøver at få hende frigivet, som det danske udenrigsministerium også har forsøgt.

- Først og fremmest undersøger vi mulighederne for at anke den her varetægtsfængsling, siger Jong Burgwald, der er dybt rystet over anholdelsen.

- De at udføre fredelige protester mod olieboringer er ikke det samme som pirateri, siger han og tør ikke så på, hvad der kan komme til at ske.

- Vi ved godt, hvad det værste scenarie er. Juridisk er der intet, der kan retfærdiggøre, at de bliver tiltalt for pirateri, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx