Af - 22/09-16 12:22; Opdateret: 22/09-16 12:58

Opsang til kvindelige cyklister: 'I lever sgu på kanten'Opsang til kvindelige cyklister: 'I lever sgu på kanten'

Unge kvindelige cyklister har opmærksomheden alle andre steder end på trafikken. Det mener Jon Rex Laugen i en opsang, der i skrivende stund bliver delt og debatteret på Facebook.

storybild

Cyklister på vej hjem i myldretiden. Her på Dronning Louises Bro på Nørrebro. (Billede: Marie Hald)

Jon Rex Laugens opsang til ‘pedal-pigerne’ kommer efter en cykeloplevelse i det pulserende København, hvor han så en ung kvinde på omkring 20 år foretage et venstresving over den trafikerede Tagensvej, der har fire kørebaner. Den unge kvinde var få centimeter fra at blive kørt ned af en bil, der kørte over for grønt.

Det har fået ham til at bekymre sig, for kvinden havde ikke set sig for, og hendes færdsel var i den hasarderede og ulovlige ende. Hun er ikke den eneste, han har oplevet, er uopmærksom i trafikken.

Pas på: I denne uge går politiet efter disse trafikanter
Pas på: I denne uge går politiet efter disse trafikanter

‘I styrer det gode skib M/S Kildemoes på et mentalt hav af ugebladssladder, kærestebøvl, shoppingtanker og Instragram-likes, og når I trækker ud i ydersporets oprørte vande af lycra-klædte cyklopater, latte-i-hånd, med meningitis-stiv nakke og ringeklokke-overdøvende Christopher i ørerne, eller når I tøvende ruller over for bleg-rødt i fuldemandslignende slinger, mens højresvingende, polske lastbilschauffører ser porno på konsol-tv’et, så lever I sgu livet på kanten, skriver han i opslaget.

Sådan lyder den kontante udmelding.

Jan er blevet kørt ned fire gange af en cyklist: De tænker kun på sig selv
Jan er blevet kørt ned fire gange af en cyklist: De tænker kun på sig selv

Der er dog også forståelse at hente fra Jon Rex Laugen, for i mange tilfælde handler cyklisterne korrekt, men glemmer desværre, at andre trafikanter kan lave fatale fejl.

‘Nogle gange har I rent faktisk retten på jeres side. Men det hjælper ikke så meget at have ret, når modparten vejer 5,0 tons, og man selv vejer 0,05 ton’.

Det er ikke kun de hårde trafikanter, pigerne skal passe på derude. Det er også de såkaldte “cyklopater”, der vil hurtigt fra A til B og ræser af sted i cykelstiens
yderspor.

Cyklister skælder oftere ud i trafikken
Cyklister skælder oftere ud i trafikken

‘Vi, der kommer i cykelstiens yderspor med 40 km/t, overlever nok at bremse ned til 7 km/t de første 20 gange på vej til arbejde. Det er jo god motion at træde jernhesten op i fart igen. Men det er ikke sikkert, at I overlever’.

På trods af at Jons oplevelse, hvor den 20-årige pige reagerede ved at ‘råbe og skrige efter bilisten uagtet, at skylden var 100 procent hendes’, fik ham til at skrive det harmdirrende indlæg, får de unge kvinder også søde ord med på vejen.

Cykelturen er tre-fire gange så farlig som en tur i bil
Cykelturen er tre-fire gange så farlig som en tur i bil

‘Så dejlige cyklende piger, tag lige øjnene fra Facebook, sæt latten i cykelkurven og kig jer over skulderen. Og i alle andre retninger. Så får vi cyklopater godt nok ikke den ekstra motion, det giver at bremse op og starte igen hele tiden, men til gengæld lever I lidt længere. Og I gør jo byen dejligere, afslutter han.

Se hele hans opsang her:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx