Af - 22/07-16 06:00

Ny undersøgelse: Her er danskernes favorit Disney-prinsesseNy undersøgelse: Her er danskernes favorit Disney-prinsesse

Hun blev mobbet af sin familie, og hun er ikke for fin til at give sig ikast med de huslige pligter. Danskerne har en klar Disney-favorit.

Bildstrecke im Grossformat »
.. for at se, hvilken Disney-prinsesse danskerne bedst og værst kan lide. 0 procent. Én procent. To procent. Tre procent. Det er især de 30-39-årige, der peger på Rapunzel som den bedste Disney-prinsesse. Syv procent af deltagerne i denne aldersgruppe har stemt på hende. Fire procent. Fem procent af mændene i undersøgelsen svarer Jasmin, mens tilsvarende kun gælder to procent af kvinderne. Fem procent. Det er især undersøgelsens mandlige deltagere, der peger på Elsa som deres favorit Disney-prinsesse. Seks procent. Det er især kvinderne, der er begejstret for den brunhårede skønhed. Ni procent af dem har stemt på den Bell, mens tilsvarende 'kun' gælder tre procent af undersøgelsens mandlige deltagere. Seks procent. Det er især de 18-29-årige deltagere, der synes, at Pocahontas er den bedste Disney-prinsesse. 13 procent af de unge stemmer på hende, mens kun to procent af de 60-74-årige har valgt indianerprinsessen som deres favorit. Seks procent. Det er især kvinderne, der er vilde med Ariel. Ni procent af dem har stemt på den rødhårede havprinsesse, mens tilsvarende 'kun' gælder fire procent af mændene. 10 procent. Der er især de ældre deltagere i undersøgelsen, der synes om Snehvide. Eksempelvis har 15 procent af deltagerne mellem 60-74 år valgt hende, mens kun fire procent af deltagerne mellem 18-29 år har gjort tilsvarende. 17 procent. Det er især kvinderne, der er vilde med Askepot. Kun 13 procent af mændene svarer hende, mens 22 procent af de kvindelige deltagere peger på Askepot som deres favorit Disney-prinsesse. "Jeg kender ingen/har ingen præferencer" - 26 procent "Ved ikke" - 13 procent

Kilde: Undersøgelsen er udarbejdet af YouGov for metroxpress.

Snehvide, Klokkeren fra Notre Dame og Pinocchio. Der findes et utal af Disney-film, og i mange af dem er en af hovedpersonerne en prinsesse. Men hvilken Disney-prinsesse er egentlig mest populær?

Det har metroxpress nu, med hjælp fra analyseinstituttet YouGov, fået lavet en undersøgelse om.

Resultatet viser, at Askepot med 17 procent af de samlede stemmere klart er den mest populære. På andenpladsen kommer Snehvide, der 'kun' har trukket 10 procent af stemmerne.

Disney laver 'Broadway-show' for børn
Disney laver 'Broadway-show' for børn

Prinsesse Aurora, bedre kendt som Tornerose, er derimod en af de mindre populære prinsesser. Kun to procent peger på hende som deres favorit, når det kommer til Disney-prinsesser.

Mindst populær er dog prinsesse Tiana fra Prinsessen og Frøen. Hun har samlet set fået 0 procent af stemmerne. Hun er den eneste Disney-prinsesse, der ikke har fået en eneste stemme.

JAAA! Snart bliver Disney-emojier en del af din verden
JAAA! Snart bliver Disney-emojier en del af din verden

Undersøgelsen viser også, at danskerne er enige med resten af verden i forhold til hvilken Disney-prinsesse, de synes bedst om. For nyligt kunne brugerne af den verdensomspændende app 'Whisper' stemme på, hvilken prinsesse fra Disney, de bedst kunne lide, og også her var Askepot favoritten.

Men her stopper enigheden dog også. Udlandet kan næstbedst lide Elsa fra Frost, og Tornerose, som ellers lå i bund i metroxpress' undersøgelse, scorede sig en tredjeplads.

Forfatter: Royalt indtog på Facebook bliver ren Disney
Forfatter: Royalt indtog på Facebook bliver ren Disney

LÆS OGSÅ: Disney-chok: Lesbisk par i den nye Finding Dory-trailer

LÆS OGSÅ: Er verden klar til en lesbisk Disney-prinsesse?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx