Af - 18/01-17 11:21

Danmarksmester i sure smileys skifter navn - og får ny sur smileyDanmarksmester i sure smileys skifter navn - og får ny sur smiley

Et navneskifte redder ikke købmanden fra stadige besøg fra Fødevarestyrelsen.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress kunne i november kåre danmarksmesteren i sure smileys. Istanbul Bazar - en stor købmand i Københavns nordvestkvarter - havde på daværende tidspunkt fået hele 13 sure smileys. Og inden året var omme lød tallet på 15 - langt flere end alle andre virksomheder.

Nu har den kontroversielle købmand, der som metroxpress kunne fortælle har fået fødevareminister Esben Lunde Larsen til at se på, om Fødevarestyrelsen skal tildeles nye værktøjer til at dæmme op for den slags brodne kar, skiftet navn.

Mix Bazar Aps har således været navnet siden årsskiftet.

Men der skal mere end et navneskifte til at undgå Fødevarestyrelsens søgelys, fortæller chef for fødevarerejseholdet, Michael Rosenmark.

Denne købmand er danmarksmester i sure smileys
Denne købmand er danmarksmester i sure smileys

- Under normale omstændigheder betyder sådan en konstruktionsændring, at kontrolhistorikken begynder forfra. Men vi har valgt ikke at vaske tavlen ren, og vi kommer der fortsat hver uge, siger han til metroxpress.

Selvom virksomheden har skiftet form fra en enkeltmandsvirksomhed til et anpartsselskab, så fremgår det af Erhvervsstyrelsens Centrale Virksomheds Register, at det fortsat er samme ejer, Haidar Al-Haidari, der ejer alle 100 procent af forretningen.

Og alt var da også ved det gamle, da fødevarekontrollen kiggede forbi den 4. januar. En sur smiley blev resultatet, da kontrollen igen fandt stribevis af varer, der ikke havde den fornødne mærkning, så kunder med allergi, eksempelvis kan undgå at sætte tænderne i madvarer, der giver ubehagelige udslag på kroppen.

Minister går ind i sag om stribevis af sure smileys
Minister går ind i sag om stribevis af sure smileys

Af kontrolrapporten fremgår det som eksempel på den mangelfulde og forkerte mærkning, at der blev fundet “spidskål mærket som spanske agurker.”

Michael Rosenmark oplyser, at fødevarekontrollen er på besøg i Mix Bazar igen i dag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hun følte sig oppustet i tre år:...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Advarer mod kokosolie solgt i hele...
bt.dk
Indvandrere og efterkommere koster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx