Af - 30/09-15 16:35; Opdateret: 06/10-15 13:02

‘De har en lys fremtid’‘De har en lys fremtid’

Tingene er gået hurtigt for 28-årige Bashar Mosa, siden han efterlyste hjælp i metroxpress.

storybild

I aftes var Bashar inde og se dansk pokalbold sammen med Jens. (Privatfoto)

Tingene er gået hurtigt for 28-årige Bashar Mosa, siden han efterlyste hjælp i metroxpress

For 14 dage siden sad ægteparret Bashar og Bushre i et asylcenter i Ranum i Nordjylland og følte sig ensomme og til besvær.

- Nogle gange føler jeg mig som en kriminel, sagde Bashar dengang til metroxpress om behandlingen han har fået som asylansøger i et system, der tilsyneladende hellere vil give ham penge end få ham ud på arbejdsmarkedet.

LÆS OGSÅ: Jens er klar: ‘Ham kan jeg sgu godt integrere’

Men der kan ske meget på 14 dage.
I går var parret til fodbold på Nordjyske Arena i Aalborg sammen med deres nye ven Jens Poulsen, som tog beslutningen om at hjælpe, da han læste om dem i avisen.

- Jeg så et stort potentiale i dem, og jeg blev ikke skuffet, da jeg mødte dem. De slog faktisk benene væk under mig, og jeg forudser, at de bliver hyppige gæster i mit og min kones hjem fremover, siger Jens Poulsen, der også forudser en lys fremtid for parret, der er flygtet fra Islamisk Stat i Syrien:

- De er så dygtige mennesker, at de kan ryge direkte ud på arbejdsmarkedet, hvis bare de får noget hjælp. Jeg er i gang med at få dem ind som undervisningsassistenter i engelsktimer på et gymnasium, og desuden skal de fungere som gæstelærere i regionen, hvor de skal fortælle om deres egen baggrund såvel som Syriens historie, siger Jens Poulsen.

LÆS OGSÅ: Jeg vil bare gerne arbejde og lære dansk

Bashar og Bushre er sidst i tyverne, og har været i Danmark i 10 måneder. De har endnu fået opholdstilladelse, og er derfor tvunget til at bo på et asylcenter. Hvis du også vil hjælpe flygtninge i Danmark, så gå ind på Facebook.com/mxhjaelp og bliv klogere på, hvad du kan gøre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx