Af - 30/09-15 16:35; Opdateret: 06/10-15 13:02

‘De har en lys fremtid’‘De har en lys fremtid’

Tingene er gået hurtigt for 28-årige Bashar Mosa, siden han efterlyste hjælp i metroxpress.

storybild

I aftes var Bashar inde og se dansk pokalbold sammen med Jens. (Privatfoto)

Tingene er gået hurtigt for 28-årige Bashar Mosa, siden han efterlyste hjælp i metroxpress

For 14 dage siden sad ægteparret Bashar og Bushre i et asylcenter i Ranum i Nordjylland og følte sig ensomme og til besvær.

- Nogle gange føler jeg mig som en kriminel, sagde Bashar dengang til metroxpress om behandlingen han har fået som asylansøger i et system, der tilsyneladende hellere vil give ham penge end få ham ud på arbejdsmarkedet.

Jens er klar: ‘Ham kan jeg sgu godt integrere’
Jens er klar: ‘Ham kan jeg sgu godt integrere’

Men der kan ske meget på 14 dage.
I går var parret til fodbold på Nordjyske Arena i Aalborg sammen med deres nye ven Jens Poulsen, som tog beslutningen om at hjælpe, da han læste om dem i avisen.

- Jeg så et stort potentiale i dem, og jeg blev ikke skuffet, da jeg mødte dem. De slog faktisk benene væk under mig, og jeg forudser, at de bliver hyppige gæster i mit og min kones hjem fremover, siger Jens Poulsen, der også forudser en lys fremtid for parret, der er flygtet fra Islamisk Stat i Syrien:

- De er så dygtige mennesker, at de kan ryge direkte ud på arbejdsmarkedet, hvis bare de får noget hjælp. Jeg er i gang med at få dem ind som undervisningsassistenter i engelsktimer på et gymnasium, og desuden skal de fungere som gæstelærere i regionen, hvor de skal fortælle om deres egen baggrund såvel som Syriens historie, siger Jens Poulsen.

Jeg vil bare gerne arbejde og lære dansk
Jeg vil bare gerne arbejde og lære dansk

Bashar og Bushre er sidst i tyverne, og har været i Danmark i 10 måneder. De har endnu fået opholdstilladelse, og er derfor tvunget til at bo på et asylcenter. Hvis du også vil hjælpe flygtninge i Danmark, så gå ind på Facebook.com/mxhjaelp og bliv klogere på, hvad du kan gøre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Superliga-direktør inden gyserkampe:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx