06/08-17 16:47; Opdateret: 06/08-17 17:07

Bilister glider let igennem stor hjemrejsedagBilister glider let igennem stor hjemrejsedag

Både lørdag og søndag har bilister på vej hjem fra ferie fyldt på vejene. Men der har ikke været lange køer.

storybild

København. Lørdag og søndag har været store hjemrejsedage for ferierejsende danskere, men selv om der har været mange biler på vejene, er trafikken gledet pænt i løbet af søndagen.

Det oplyser Vejdirektoratets vagthavende Rune Johansen omkring klokken 16.

- Der har været mange biler på vejene, men det har ikke været så slemt som i går, fordi der ikke har været så mange opbremsninger i trafikken.

- Der har været nogle uheld, og der har været kortvarige kødannelser. Men det har altså ikke været så slemt, fordi folk har kørt pænt, siger han.

Lørdag var det især på den tyske side af grænsen ved Frøslev, at trafikken spidsede til. Her var der meldinger om en kø på syv kilometer op til grænsekontrollen.

Søndag har Vejdirektoratet ikke fået meldinger om, at der skulle være problemer med kødannelse ved grænsen.

Trafikken var især fra den tyske grænse i retning mod nord og hen over Fyn mod hovedstaden. På Fyn var der i løbet af søndagen flere mindre uheld, som skabte lidt trafik, oplyser Vejdirektoratet.

- Der har været nogle hjemvendende trafikanter, der derfor har oplevet lidt kødannelse, siger Rune Johansen.

På Køge Bugt Motorvejen mod København var der søndag morgen som noget nyt åbnet helt op for sporene, så der nu er fire spor at køre på.

- Det har også gjort trafikken rigtig let og glidende der, hvor der ellers normalt kan være ekstra rejsetid, siger Rune Johansen.

Storebæltsbroen havde forberedt sig på to store rejsedage lørdag og søndag, hvor det var forventet, at omkring 50.000 bilister ville passere betalingsanlægget.

Det ser dog ikke ud til, at søndagens trafik over broen kan slå sidste års rekord for trafikanter på broen. Den blev sat den 7. august 2016, hvor 50.056 kørte igennem anlægget.

Omkring søndag klokken 16 havde cirka 25.000 bilister kørt hen over broen siden midnat, oplyser trafikvagt ved Storebæltsbroen Jens Peter Hansen.

- Der er ikke kørt så mange igennem, som vi havde regnet med. Men der er kørt lidt flere biler igennem i dag end i går, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx