Af - 17/08-15 07:42

Skatteminister vil holde Skat ude af private haverSkatteminister vil holde Skat ude af private haver

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil nu gøre op med Skats ret til at gå ind i folks private haver uden en dommerkendelse.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Der skal fremover en dommerkendelse til, hvis Skat fremover skal rykke ind i folks private haver på jagt efter sort arbejde. Det mener skatteministeren.

Det skriver Berlingske.

I 2012 fik de ansatte hos Skat udvidet deres rettigheder til at opklare sort arbejde på privat grund. Siden da har Skat gjort brug af den ret 800 gange, men det skal være slut nu, mener skatteminister Karsten Lauritzen fra Venstre.

- Det her er en meget principiel sag og et kedeligt billede på, hvordan beføjelserne til Skat har udviklet sig i en forkert retning. Tingene er simpelthen skredet, og jeg ville som borger finde det dybt, dybt krænkende, hvis Skat gik ind i min have uden at have en dommerkendelse med sig, siger skatteministeren i et interview med Berlingske.

Kommuner: Svært at finde billige boliger til asylsøgere
Kommuner: Svært at finde billige boliger til asylsøgere

Praksissen har bare tiltrukket sig en enkelt klage på de tre år, men det drejer sig ikke om antallet af klager, mener ministeren. For ingen af sagerne har for alvor medført skattesmæk eller løftede pegefingre, selv om Skat mener, at der blandt de sidste 21 sager er noget at komme efter. Men det er ikke godt nok.

- Jeg ønsker at genskabe tilliden til Skat og Skats medarbejdere, for de løfter en meget vigtig opgave med at samle penge ind til vores velfærdssamfund. Men hvis borgerne fortsat skal acceptere et højt skattetryk og have tillid til Skats indkrævningsopgave, kræver det, at ingen borgere ser Skat som Kongens skatteindkrævere i middelalderen. Derfor skal vi styrke retssikkerheden og borgernes rettigheder og begrænse Skats kontrolmuligheder, lyder det fra skatteministeren overfor Berlingske.

Flygtningefamilier får markant færre penge end ventet
Flygtningefamilier får markant færre penge end ventet

Stoppet af muligheden for at gå ind på privat grund er bare en ud af tre tiltag, som regeringen vil komme med i forhold til Skat. De to andre ting er, at Skat ikke længere skal have ret til at kræve fuldt CPR-nummer og legitimation af arbejdende personer under en kontrol.

Som sidste del af lovforslaget vil man også droppe kravet om, at virksomheder skal skilte med navne, adresser og CVR-nummer på en byggeplads, hvor der bliver udført arbejde.

LÆS OGSÅ: Blå partier vil stoppe Skat ved havelågen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx