Af Berit Hartung - 09/09-17 11:00

Se de rørende optagelser fra hendes liv: Familie og venner hylder Kim Wall i ny video Se de rørende optagelser fra hendes liv: Familie og venner hylder Kim Wall i ny video

Venner og pårørende til den afdøde svenske journalist ønsker at mindes det menneske, Kim Wall var. Derfor har de lavet en mindevideo med billeder og videooptagelser fra hendes liv.

storybild

Familie og venner har lavet mindevidoen 'Remembering Kim Wall.'

En lille lyshåret pige i sommerkjole sidder på en vogn, mens hendes storebror kører legetøjsbilen, som trækker den. En teenager med fletninger sidder i et fly ved siden af sin mor.

En glad ung kvinde danser og synger med vennerne, og en ung kvindelig reporter står i en landsby i den trejde verden med kamera og mikrofon, mens de lokale børn flokkes om hende.

Det er blot nogle få at de indtryk af den afdøde svenske journalist Kim Wall, som vi får af hende i en ny mindevideo.

»Hun greb alle de muligheder, hun fik. Nogle gange virkede det. Andre gange ikke. Og hen ad vejen blev hendes liv et eventyr.«

Sådan mindes én af Kims veninder hende i filmen.

Døde Kim Wall i en ulykke på Peter Madsens ubåd, sådan som raketbyggeren og ubådskaptajnen selv har forklaret. Eller blev hun slået ihjel på en reportagetur, hvor hun skulle skrive en artikel om Raket-Madsen?

Det er på nuværende tidspunkt et ubesvaret spørgsmål, hvordan den unge svenske journalist mistede livet, men omstændighederne omkring hendes død er omgærdet af mystik og spektakulære og skrækindjagende detaljer:

Den unge kvinde døde, da hun torsdag 10. august sejlede ud med Peter Madsen i hans hjemmebyggede ubåd for at skrive en artikel om den danske amatør-raketbygger. Da hun ikke vendte tilbage som planlagt, slog hendees kæreste alarm til politiet. En uges tid senere blev hendes torso fundet ved vandet i Vestamager. Peter Madsen er varetægtsfængslet i sagen og sigtet for drab og usømmelig omgang med lig. Han nægter sig skyldig i manddrab.

Netop fordi omtalen af hendes død har været fyldt med så mange voldsomme og brutale elementer, ønsker hendes nære at minde omverdenen om, hvor smuk hun var i levende live, og hvor meget hun betød for de mennesker, der kendte hende.

Hendes venner og familie har derfor lavet en mindevideo, 'Remembering Kim Wall' , som er offentliggjort på facebook-siden Kim Wall Memorial Fund.

Det er en af Walls venner, Adam Perez, der har samlet filmstumperne og klippet videoen. Han forklarer til tv2.dk, at venner og familie ønsker at vise Kim Wall som den person og den dygtige journalist, hun var.

»Vi ønskede at lægge noget ud på nettet for at komme ind bag alle de her overskrifter og den rædsel, der bliver skrevet om. Vi vil have folk til at forstå, at hun var en rigtig person, at hun var et skønt menneske.«

Det er blevet til en seks minutter lang video, hvor vi ser optagelser både fra hendes barndom, i festligt lag med vennerne og følger hende på reportageture.

Videoen er på få timer allerede blevet vis over 100.000 gange og delt mere end tusinde gange.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'OK18 handler om noget HELT andet end...
bt.dk
Rane Willerslev: Jeg har både angst...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Camilla Framnes afslører: Jeg har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx