Af - 21/02-14 21:39

Tidligere Superliga-spiller ramt af alvorlig sygdom: Samler 120.000 kroner ind til behandlingTidligere Superliga-spiller ramt af alvorlig sygdom: Samler 120.000 kroner ind til behandling

For få år siden var han professionel fodboldspiller - nu kæmper Brian Fakkenor mod den alvorlige sygdom borrelia.

storybild

Brian Fakkenor som anfører for FC Fredericia tilbage i 2008 - her i duel med AaB's Jeppe Curth i en pokalkamp. (Billede: Polfoto/Ernst van Norde/arkiv)

Den tidligere Superliga-spiller Brian Fakkenor har samlet 120.000 kroner ind til behandling for en alvorlig sygdom på indsamlingssiden Caremaker.

Fakkenor, der har en fortid som superligaspiller for Esbjerg og desuden har tørnet ud for blandt andet FC Fredericia, blev bidt af en skovflåt tilbage i maj 2011 og har brugt 200.000 kroner på behandling i Tyskland, fordi det danske sundhedsvæsen ikke vil behandle ham for den alvorlige sygdom borrelia. De mener nemlig, at han har en helt anden sygdom.

Det skriver hans søster Susanne Fakkenor Christensen på Caremaker.

Pas på! Borrelia kan tage måneder at opdage
Pas på! Borrelia kan tage måneder at opdage

- Det er ikke sikkert, at Brian bliver 100 procent sig selv igen. Gør han det, bliver vi selvfølgelig rigtig glade, men lige nu er fokus på hans genoptræning, udtalte den tidligere professionelle fodboldspillers kone Camilla Hviid sidste år til eb.dk.

Omtrent 150 danskere får hvert år konstateret borrelia. De risikerer at blive delvist lamme resten af deres liv, hvis ikke sygdommen opdages i tide.

140.000 hælder livsfarlig smertemedicin i sig
140.000 hælder livsfarlig smertemedicin i sig

Lægen Marie Kroun kritiserede sidste år de danske myndigheders borrelia-test over for TV2 Nyhederne.

Udover de mange private bidragydere på internettet har Spillerforeningens Opmuntringsfond tildelt familien 25.000 kroner.

98.000 danskere fejlbehandles hvert år
98.000 danskere fejlbehandles hvert år

På Caremaker har Susanne Fakkenor Christensen angivet, at indsamlingens mål er 150.000 kroner. Familien får først udbetalt pengene, når indsamlingen afsluttes.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Medie: Aviciis familie søger svar...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx