19/10-14 10:38

Trænere gider ikke fodboldpigerTrænere gider ikke fodboldpiger

Det er sjovere at træne drenge end at træne piger.

Det synes de fleste forældre, og derfor er det svært at skaffe trænere til de mange fodboldglade piger, der strømmer til fodboldklubberne.

- Som hovedregel vil forældretrænerne hellere træne drengeholdene, siger Kasper Tikjøb, der er formand for en af landets største pigefodboldklubber FC Skanderborg til DR Østjylland.

Jesper Møller, der træner et hold niårige piger med egen datter på holdet i FC Skanderborg, er ikke i tivl om grunden til besværet med at finde trænere til pigehold.

- De unge mennesker, som har en træner i maven, synes det er lidt sjovere at træne drengene. Jeg tror, at de synes, at drengene er en større udfordring, fordi de er teknisk bedre. De også hurtigere. De kan se en større udvikling, når de træner drengene, mener Jesper Møller.

FC Skanderborgs formand Kasper Tikjøb ser også gerne flere mødre som trænere. Men han tror, at tankerne bag det at træne både piger og drenge skal ændres, hvis trænerproblemet skal løses.

Dansk Boldspil-Union har planer om at hjælpe klubberne med at skaffe trænere til de mange fodboldpiger. Det sker på to seminarer i november.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Kæmp eller tilslut dig': Danske...
bt.dk
Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Advarsel, voldsomme billeder: Jørn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx