Af - 20/05-15 15:35

‘Du burde ikke være blevet dansker’: Se hans geniale svar‘Du burde ikke være blevet dansker’: Se hans geniale svar

- Du har ikke en eneste valid begrundelse for, hvorfor du og dine med-emigranter skulle være blevet til danskere, skrev Niels til en ung journalist, der gav et overraskende svar.

storybild

Jakob Sheikh med kagen, som Niels skulle have haft. Niels kan dog nå det endnu. (Billede: Facebook/privat)

Hvordan reagerer man, når man for Gud ved hvilken gang bliver udsat for fordomme grundet farven på ens hud?

Den 27-årige journalist Jakob Sheikh valgte en noget utraditionel løsning, som har ført til en like-storm på Facebook, hvor han hyldes for sit overskud. Jakob valgte nemlig at tilbyde Niels en god dansk chokoladekage, selv om Niels havde skrevet følgende til Jakob:

- Godt nok en urimelig høj pris danskerne betaler for at udklække 4 muslimske emigranter som journalister.

Jakob ville ikke ignorere kommentaren og svarede sin nye ‘ven’:

- Jeg skal oprigtigt beklage, at "danskerne" er blevet bebyrdet økonomisk med sådan en som jeg, der er ude på at snigislamisere Danmark. Men hey, som undskyldning for mit fordækte livssyn vil jeg gerne forsøge at genskabe den gode tone og forære dig en god, gammeldaws, dansk chokoladekage. Send mig din adresse i en privat besked, så bager jeg den i morgen på min fridag og sender den med bud.

I første omgang svarede Niels ikke på Jakobs tilbud om forsoning, men en rykker senere, hvor Jakob bekræftede sit tilbud, kom der endelig liv i Niels, der dog ikke ville sende sin adresse. Til gengæld svarede han:

- Du har ikke en eneste valid begrundelse for, hvorfor du og dine med-emigranter skulle være blevet til danskere.

Jeg har fået en ny ven. Han hedder Niels.Niels og jeg har skrevet lidt sammen de seneste par dage. Niels dog mere...

Posted by Jakob Sheikh on Wednesday, May 20, 2015

Men hvorfor overhovedet tilbyde sådan en mand en gratis kage?

- Som journalist bliver man jævnligt udsat for hademails og folk, der tillægger en diverse holdninger. Man kan vælge to ting: Enten kan man forbigå det i tavshed eller gøre noget proaktivt, og jeg har efterhånden fået så mange af den slags mail, at jeg ikke længere kan tro, det er en perifer brøkdel af samfundet, der tænker sådan, siger Jakob Sheikh, der i øvrigt er født på Herlev Sygehus, til metroxpress.

- Så jeg ville prøve en anden approach, og det var mit ydmyge forsøg på at imødekomme ham lidt.

Jakob Sheikh fortæller, at han ofte forsøger at skrive tilbage til folk, der sviner ham. I langt de fleste tilfælde har modparten ikke lyst til at mødes. Han forsøgte derfor at lægge lidt pres på Niels ved at gøre tilbuddet offentligt.

- Min idé var at lægge en lille smule pres på Niels, for at han ville sende mig sin adresse, og jeg kunne sende ham kagen. I går aftes sendte jeg ham billedet privat, da jeg ville klare det i fredsommelighed, men der var han lidt afvisende, så nu skulle der lægges pres på ham, og jeg lagde det derfor offentligt ud, siger Jakob Sheikh, der dog ikke lægger for meget betydning i de mange delinger på Facebook-opslaget.

- Jeg er da glad for det, hvis det betyder, at folk synes, det er en god og anderledes idé, jeg har fået, men folk kan jo også dele det, fordi de synes, at jeg er en nar, griner han.

Men hvad så med Niels - står tilbuddet ved magt?
- Det kan du tro, jeg har endda lavet en ekstra kage. Hvis han skulle have lyst til at kigge forbi om et par dage, så er der stadig nok til Niels, afslutter Jakob Sheikh.

LÆS OGSÅ: Hun hyldes for sit svar: Derfor går jeg med tørklæde

LÆS OGSÅ: Nej til tørklæde og ja til kalot: Er Pia K. dobbeltmoralsk her?

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Kæmpe nedtur for Jamie Oliver:...
bt.dk
Her er BTs karakterer: Vejret var...
bt.dk
Regnskab afslører: Dansk firma solgt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx